Jort Kelder: 'Rusland schiet Oekraïne in puin maar gaat wel helpen puinruimen in Turkije' (Op1)

Jort Kelder: 'Rusland schiet Oekraïne in puin maar gaat wel helpen puinruimen in Turkije' (Op1)

Tuesday 7 February 2023 om 10:20

Rusland gaat Turkije helpen, na de heftige aardbeving die dat land maandag trof. Jort Kelder heeft daar wel zo zijn mening over: 'Dat is wel wrang. Een land verderop wordt in puin geschoten maar nu gaan ze helpen puin opruimen in Turkije', vertelt hij bij Op1.

'Pikant'
Wopke Hoekstra, de minister van Buitenlandse Zaken, lijkt daar ook enigszins van op te kijken: 'Dat is natuurlijk pikant. Tegelijkertijd heeft Turkije de afgelopen maanden vaak een bemiddelende rol gespeeld tussen Rusland en Oekraïne. Maar eerlijk is eerlijk: het zou een illusie zijn om te denken dat Poetin niet ook dit weer door een geopolitieke lens bekijkt.'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 6 februari. Je kunt ook deze hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Jort Kelder: 'Rusland schiet Oekraïne in puin maar gaat wel helpen puinruimen in Turkije' (<em>Op1</em>) Rusland gaat Turkije helpen, na de heftige aardbeving die dat land maandag trof. Jort Kelder heeft daar wel zo zijn mening over: 'Dat is wel wrang. Een land verderop wordt in puin geschoten maar nu gaan ze helpen puin opruimen in Turkije', vertelt hij bij Op1. 'Pikant'Wopke Hoekstra, de minister van Buitenlandse Zaken, lijkt daar ook enigszins van op te kijken: 'Dat is natuurlijk pikant. Tegelijkertijd heeft Turkije de afgelopen maanden vaak een bemiddelende rol gespeeld tussen Rusland en Oekraïne. Maar eerlijk is eerlijk: het zou een illusie zijn om te denken dat Poetin niet ook dit weer door een geopolitieke lens bekijkt.' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 6 februari. Je kunt ook deze hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.
TV :
Jort Kelder: 'Rusland schiet Oekraïne in puin maar gaat wel helpen puinruimen in Turkije' (Op1)

Actuele video's

Meer actuele video's