Zembla over Wagner groep gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Wagner groep gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Wagner groep gemist? Bekijk hier de hele uitzending Donderdag is er in Zembla aandacht voor het schaduwleger van de Russen in de oorlog tegen Oekraïne: de Wagner groep. Wat maakt hen nu zo enorm gevaarlijk in deze oorlog? En wie maken er onderdeel uit van deze gevreesde groep? Ex-soldatenEen jaar geleden valt het Russische leger Oekraïne binnen, met een oorlog als gevolg. Naast het officiële Russische leger vechten er ook duizenden huurlingen mee aan Russische zijde, die behoren tot de bevreesde Wagner Groep. Het huurlingenleger bestaat uit ex-soldaten, gelukszoekers en gedetineerden. Franse onderzoeksjournalistenHet Kremlin beweert niets met deze groep te maken te hebben, maar is dat wel zo? Wie zit er achter het huurlingenleger, hoe wordt het gefinancierd en wat staat er op het spel? In deze aflevering van Zembla geven Franse onderzoeksjournalisten een unieke inkijk in de wereld van het huurlingenleger, vlak voordat de Russen Oekraïne binnenvallen. Bekijk ook Video: wat is er met Poetin aan de hand, ziek? Bekijk deze video » Kajsa Ollongren over de mening van Thierry Baudet: ''Hij is een verlengstuk van Poetin'' (OP1) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Thursday 2 March 2023 om 21:07

Donderdag is er in Zembla aandacht voor het schaduwleger van de Russen in de oorlog tegen Oekraïne: de Wagner groep. Wat maakt hen nu zo enorm gevaarlijk in deze oorlog? En wie maken er onderdeel uit van deze gevreesde groep?

Ex-soldaten
Een jaar geleden valt het Russische leger Oekraïne binnen, met een oorlog als gevolg. Naast het officiële Russische leger vechten er ook duizenden huurlingen mee aan Russische zijde, die behoren tot de bevreesde Wagner Groep. Het huurlingenleger bestaat uit ex-soldaten, gelukszoekers en gedetineerden.

Franse onderzoeksjournalisten
Het Kremlin beweert niets met deze groep te maken te hebben, maar is dat wel zo? Wie zit er achter het huurlingenleger, hoe wordt het gefinancierd en wat staat er op het spel? In deze aflevering van Zembla geven Franse onderzoeksjournalisten een unieke inkijk in de wereld van het huurlingenleger, vlak voordat de Russen Oekraïne binnenvallen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's