Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweede aflevering van Langs de nieuwe zijderoute gaan journalist Jelle Brandt Corstius en fotograaf Ruben Terlou beide hun eigen weg. Terlou is in het kleine Tadzjikistan en Brandt Crostius verkent Oezbekistan. Jonge bruidenHoe is het om jong te zijn in een land dat zelf nog maar net op eigen benen staat? In Oezbekistan bezoekt Jelle Brandt Corstius een cursus waar jonge bruiden leren hoe ze zich moeten gedragen. Na het huwelijk is de schoonmoeder de baas van de bruid. VoetballerIn Tadzjikistan zijn het de jongens die bang zijn; zij worden op grote schaal ontvoerd door het leger, waar extreme ontgroeningsrituelen heersen. Ruben Terlou spreekt een moeder die het lichaam van haar zoon terugkreeg. Maar Ruben ontmoet ook een jonge voetballer die net geselecteerd is voor het Tadzjieks nationaal elftal.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 12 maart 2023 om 21:06

In de tweede aflevering van Langs de nieuwe zijderoute gaan journalist Jelle Brandt Corstius en fotograaf Ruben Terlou beide hun eigen weg. Terlou is in het kleine Tadzjikistan en Brandt Crostius verkent Oezbekistan.

Jonge bruiden
Hoe is het om jong te zijn in een land dat zelf nog maar net op eigen benen staat? In Oezbekistan bezoekt Jelle Brandt Corstius een cursus waar jonge bruiden leren hoe ze zich moeten gedragen. Na het huwelijk is de schoonmoeder de baas van de bruid.

Voetballer
In Tadzjikistan zijn het de jongens die bang zijn; zij worden op grote schaal ontvoerd door het leger, waar extreme ontgroeningsrituelen heersen. Ruben Terlou spreekt een moeder die het lichaam van haar zoon terugkreeg. Maar Ruben ontmoet ook een jonge voetballer die net geselecteerd is voor het Tadzjieks nationaal elftal.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de nieuwe zijderoute

Actuele video's

Meer actuele video's