Samenvatting kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2023

Samenvatting kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP Saoedi-Arabië</em> 2023 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië, die zaterdag 18 maart werd gereden. Verstappen was tijdens alle vrije trainingen het snelst. Alleen zijn teamgenoot Perez en Fernando Alonso van Aston Martin kwamen in de buurt van de tijd van Max. Nyck de Vries klokte in de eerste vrije training een dertiende tijd. In de tweede training was zijn tijd goed voor de zeventiende plek. In de laatste training klokte de Nederlander geen tijd.Tijdens de kwalificatie ging het mis voor Verstappen. Verstappen start vanaf plek vijftien en de Vries vanaf plek achttien. De pole is voor Sergio Perez. Q1Max reed één rondje in Q1 en klokte direct de snelste tijd. Nyck de Vries klokte een achttiende tijd. Norris viel vroegtijdig uit.De eerste uitvallers waren Sargeant, Norris, de Vries, Albon en Tsunoda Q2Max Verstappen had tijdens Q2 grote problemen. In eerste instantie moest hij zijn ronde afbreken doordat hij een klein foutje maakte. Vervolgens begaf zijn motor het en moet hij tijdens de race starten vanaf plek vijftien. Perez klokte de snelste tijd. Q3Misschien wel de grote verassing tijdens Q3 was de tweede plek voor Leclerc en de derde plek voor Alonso. Sergio Perez perste er een geweldig rondje uit en klokt de snelste tijd van het weekend. PoleRedbull coureur Sergio Perez pakt de pole en start morgen vooraan naast Fernando Alonso omdat Leclerc een gridstraf krijgt. Uitslag kwalificatie GP Saoedi-Arabië Sergio Perez (Redbull) Charles Leclerc (Ferrari) Fernando Alonso (Aston Martin) George Russel (Mercedes) Carlos Sainz (Ferrari) ​Lance Stroll (Aston Martin) Esteban Ocon (Alpine) Lewis Hamilton (Mercedes) Oscar Piastri (McLaren) Pierre Gasly (Alpine) Nico Hulkenberg (Haas) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Kevin Magnussen (Haas) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Max Verstappen (Redbull) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Alexander Albon (Williams) Nyck de Vries (Alpha Tauri) Lando Norris (McLaren) Logan Sargeant (Williams) Bekijk hier alle video's van de GP van Saoedi-Arabië Samenvatting vrije training 1 Formule 1 GP van Saoedi-Arabië: Verstappen met snelste ronde Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 2 Formule 1 GP van Saoedi-Arabië: Verstappen weer snelste, Alpine doet goede zaken Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 3 Formule 1 GP van Saoedi-Arabië: Verstappen klokt snelste tijd Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2023

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië, die zaterdag 18 maart werd gereden. Verstappen was tijdens alle vrije trainingen het snelst. Alleen zijn teamgenoot Perez en Fernando Alonso van Aston Martin kwamen in de buurt van de tijd van Max. Nyck de Vries klokte in de eerste vrije training een dertiende tijd. In de tweede training was zijn tijd goed voor de zeventiende plek. In de laatste training klokte de Nederlander geen tijd.
Tijdens de kwalificatie ging het mis voor Verstappen. Verstappen start vanaf plek vijftien en de Vries vanaf plek achttien. De pole is voor Sergio Perez.

Q1
Max reed één rondje in Q1 en klokte direct de snelste tijd. Nyck de Vries klokte een achttiende tijd. Norris viel vroegtijdig uit.
De eerste uitvallers waren Sargeant, Norris, de Vries, Albon en Tsunoda

Q2
Max Verstappen had tijdens Q2 grote problemen. In eerste instantie moest hij zijn ronde afbreken doordat hij een klein foutje maakte. Vervolgens begaf zijn motor het en moet hij tijdens de race starten vanaf plek vijftien. Perez klokte de snelste tijd.

Q3
Misschien wel de grote verassing tijdens Q3 was de tweede plek voor Leclerc en de derde plek voor Alonso. Sergio Perez perste er een geweldig rondje uit en klokt de snelste tijd van het weekend.

Pole
Redbull coureur Sergio Perez pakt de pole en start morgen vooraan naast Fernando Alonso omdat Leclerc een gridstraf krijgt.

Uitslag kwalificatie GP Saoedi-Arabië

 1. Sergio Perez (Redbull)
 2. Charles Leclerc (Ferrari)
 3. Fernando Alonso (Aston Martin)
 4. George Russel (Mercedes)
 5. Carlos Sainz (Ferrari)
 6. ​Lance Stroll (Aston Martin)
 7. Esteban Ocon (Alpine)
 8. Lewis Hamilton (Mercedes)
 9. Oscar Piastri (McLaren)
 10. Pierre Gasly (Alpine)
 11. Nico Hulkenberg (Haas)
 12. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
 13. Kevin Magnussen (Haas)
 14. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
 15. Max Verstappen (Redbull)
 16. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
 17. Alexander Albon (Williams)
 18. Nyck de Vries (Alpha Tauri)
 19. Lando Norris (McLaren)
 20. Logan Sargeant (Williams)

Bekijk hier alle video's van de GP van Saoedi-Arabië

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV