Terug in Irak: vliegtuigbom in Hawija gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Terug in Irak: vliegtuigbom in Hawija gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Terug in Irak: vliegtuigbom in Hawija gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de slotaflevering van Terug in Irak gaat journalist Tom Kleijn terug naar een bijzondere gebeurtenis ten tijde van het vormen van de internationale coalitie: de vliegtuigbom in Hawija. Hoeveel schade brengt dat heden ten dage nog aan? VliegtuigbomEen jaar na het begin van de oorlog zijn de Amerikanen van bevrijders bezetters geworden. Ze hebben het land niet onder controle en er volgt een brute burgeroorlog: Al Qaeda komt op en daarna IS. Een internationale coalitie bevrijdt het land en voorzichtig komt er stabiliteit, maar die bevrijding komt met een prijs: in Hawija zorgt een Nederlandse vliegtuigbom voor een ongekende tragedie. RegeringEen drama waar de bewoners van Hawija nog steeds genoegdoening van Nederland voor willen. De nieuwe generatie Irakezen demonstreert voor een betere toekomst en voor een regering die verantwoording aflegt voor wat ze doet, zodat Irak eindelijk vooruit kan.
Uitzending :
Terug in Irak: vliegtuigbom in Hawija gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Monday 20 March 2023 om 23:01

In de slotaflevering van Terug in Irak gaat journalist Tom Kleijn terug naar een bijzondere gebeurtenis ten tijde van het vormen van de internationale coalitie: de vliegtuigbom in Hawija. Hoeveel schade brengt dat heden ten dage nog aan?

Vliegtuigbom
Een jaar na het begin van de oorlog zijn de Amerikanen van bevrijders bezetters geworden. Ze hebben het land niet onder controle en er volgt een brute burgeroorlog: Al Qaeda komt op en daarna IS. Een internationale coalitie bevrijdt het land en voorzichtig komt er stabiliteit, maar die bevrijding komt met een prijs: in Hawija zorgt een Nederlandse vliegtuigbom voor een ongekende tragedie.

Regering
Een drama waar de bewoners van Hawija nog steeds genoegdoening van Nederland voor willen. De nieuwe generatie Irakezen demonstreert voor een betere toekomst en voor een regering die verantwoording aflegt voor wat ze doet, zodat Irak eindelijk vooruit kan.

Actuele video's

Meer actuele video's