Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is al langer bezig met een onderzoek naar het bedrijf DuPont en de grootschalige PFAS aantallen die daar worden geconstateerd. Deze aflevering doen ze weer een aantal schokkende onthullingen rondom dit onderzoek. PFAS-chemicaliënVrijwel de hele aarde is vervuild met giftige PFAS-chemicaliën. Deze 'forever chemicals' zijn onder andere verwerkt in cosmetica en pannen en worden in verband gebracht met kanker, nierbeschadiging en hartaandoeningen. PFAS zijn nauwelijks afbreekbaar in het milieu en zitten bij bijna iedereen in het bloed. Wat wisten ze?In 2015 barst in de VS een gigantisch milieuschandaal los. Chemiebedrijf Dupont, een van de grootste verspreiders van de giftige stof, blijkt al decennialang te zwijgen over de gevolgen van PFAS voor mens en milieu. Zembla reconstrueert wat de industrie wist en wat ze met die kennis deden. En stuit daarbij op onthullende nieuwe informatie. Bekijk ook Daphne van Doorn in Khalid & Sophie over concern DuPont en hun mogelijke bijdrage aan miskramen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is al langer bezig met een onderzoek naar het bedrijf DuPont en de grootschalige PFAS aantallen die daar worden geconstateerd. Deze aflevering doen ze weer een aantal schokkende onthullingen rondom dit onderzoek.

PFAS-chemicaliën
Vrijwel de hele aarde is vervuild met giftige PFAS-chemicaliën. Deze 'forever chemicals' zijn onder andere verwerkt in cosmetica en pannen en worden in verband gebracht met kanker, nierbeschadiging en hartaandoeningen. PFAS zijn nauwelijks afbreekbaar in het milieu en zitten bij bijna iedereen in het bloed.

Wat wisten ze?
In 2015 barst in de VS een gigantisch milieuschandaal los. Chemiebedrijf Dupont, een van de grootste verspreiders van de giftige stof, blijkt al decennialang te zwijgen over de gevolgen van PFAS voor mens en milieu. Zembla reconstrueert wat de industrie wist en wat ze met die kennis deden. En stuit daarbij op onthullende nieuwe informatie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's