Samenvatting kwalificatie GP Canada 2023

Samenvatting kwalificatie GP Canada 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP Canada</em> 2023 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Canada, die zaterdag 18 juni 2022 wordt gereden. Max Verstappen reed een goede derde vrije training waarbij het de snelste tijd wist neer te zetten. In de natte spectaculaire Kwalificatie klokte Max de snelste tijd. Q1Q1 werd direct stilgelegd met een rode vlag. De auto van Zhou viel stil midden op de baan. De extreem natte baan zorgde voor het nodige spektakel. Max Verstappen klokte de snelste tijd.De eerste uitvallers waren Tsunoda, de Vries, Sereagnt, Zhou en Gasly. Q2Q2 verliep veel chaotischer. Halverwege de sessie begon het hard te regenen. Albon koos als eerste vlak voordat het begon te regenen om op de rode band naar buiten te gaan. Hierdoor klokte hij de snelste tijd. Al snel volgde meerdere coureurs die het risico durfde te nemen. Dit pakte voor Leclerc en Perez niet goed uit waardoor ze Q3 niet wisten te halen. Verstappen klokte de tweede tijd. Q3Max Verstappen zette als eerste de snelste tijd in een zeer natte Q3 Een ronde later scherpte hij deze tijd nog eens aan. Vlak daarna Crashte Piastri in de muur wat resulteerde in een rode vlag. Hulkenberg wist net op tijd een tweede tijd te noteren. Na de rode vlag kon niemand meer vanwege de regen een snelle tijd noteren. PoleDe pole is voor Verstappen. Uitslag kwalificatie GP Canada Max Verstappen (Redbull) Nico Hulkenberg (Haas) Fernando Alonso (Aston Martin) Lewis Hamilton (Mercedes) George Russel (Mercedes) ​Esteban Ocon (Alpine) Lando Norris (McLaren) Carlos Sainz (Ferrari) Oscar Piastri (McLaren) Alexander Albon (Williams) Charles Leclerc (Ferrari) Sergio Perez (Redbull) Lance Stroll (Aston Martin) Kevin Magnussen (Haas) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Pierre Gasly (Alpine) Nyck de Vries (Alpha Tauri) Logan Sargeant (Williams) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Bekijk hier alle video's van de GP van Canada
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Canada 2023
Zaterdag 17 juni 2023 om 23:20

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Canada, die zaterdag 18 juni 2022 wordt gereden. Max Verstappen reed een goede derde vrije training waarbij het de snelste tijd wist neer te zetten. In de natte spectaculaire Kwalificatie klokte Max de snelste tijd.

Q1
Q1 werd direct stilgelegd met een rode vlag. De auto van Zhou viel stil midden op de baan. De extreem natte baan zorgde voor het nodige spektakel. Max Verstappen klokte de snelste tijd.
De eerste uitvallers waren Tsunoda, de Vries, Sereagnt, Zhou en Gasly.

Q2
Q2 verliep veel chaotischer. Halverwege de sessie begon het hard te regenen. Albon koos als eerste vlak voordat het begon te regenen om op de rode band naar buiten te gaan. Hierdoor klokte hij de snelste tijd. Al snel volgde meerdere coureurs die het risico durfde te nemen. Dit pakte voor Leclerc en Perez niet goed uit waardoor ze Q3 niet wisten te halen. Verstappen klokte de tweede tijd.

Q3
Max Verstappen zette als eerste de snelste tijd in een zeer natte Q3 Een ronde later scherpte hij deze tijd nog eens aan. Vlak daarna Crashte Piastri in de muur wat resulteerde in een rode vlag. Hulkenberg wist net op tijd een tweede tijd te noteren. Na de rode vlag kon niemand meer vanwege de regen een snelle tijd noteren.

Pole
De pole is voor Verstappen.

Uitslag kwalificatie GP Canada

 1. Max Verstappen (Redbull)
 2. Nico Hulkenberg (Haas)
 3. Fernando Alonso (Aston Martin)
 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
 5. George Russel (Mercedes)
 6. ​Esteban Ocon (Alpine)
 7. Lando Norris (McLaren)
 8. Carlos Sainz (Ferrari)
 9. Oscar Piastri (McLaren)
 10. Alexander Albon (Williams)
 11. Charles Leclerc (Ferrari)
 12. Sergio Perez (Redbull)
 13. Lance Stroll (Aston Martin)
 14. Kevin Magnussen (Haas)
 15. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
 16. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
 17. Pierre Gasly (Alpine)
 18. Nyck de Vries (Alpha Tauri)
 19. Logan Sargeant (Williams)
 20. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)

Bekijk hier alle video's van de GP van Canada

Actuele video's

Meer actuele video's