Samenvatting kwalificatie GP Mexico 2023

Samenvatting kwalificatie GP Mexico 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP Mexico</em> 2023 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Mexico, die zaterdag 28 oktober 2023 werd gereden. Verstappen reed in alle vrije trainingen en in Q1 en Q2 de snelste tijd, maar moest alleen in Q3 de beide Ferrari’s voor zich laten. Max Verstappen start de GP van Mexico vanaf plek drie. Charles Leclerc start vanaf pole. Grootste verassing is wellicht de vierde plek voor Daniel Ricciardo. Q1Max Verstappen klokte wederom de snelste tijd. De grootste verassing was het niet behalen van Q2 door Lando Norris. Naast Norris haalde ook Sargeant, Stroll, Magnussen en Ocon de volgende sessie niet. Q2Ook in Q2 was Verstappen het snelst. Alonso wist wederom Q3 niet te halen en start vanaf plek dertien. Q3In de laatste run ging het allemaal net niet de kant van Max op. De Nederlander klokte de derde tijd vlak achter de beide Ferrari’s. Het gehele weekend was de Nederlander het snelst, maar moest toch Sainz en Leclerc voor zich laten. Uitslag kwalificatie GP Mexico Charles Leclerc (Ferrari) Carlos Sainz (Ferrari) Max Verstappen (Redbull) Daniel Ricciardo (Alpha Tauri) Sergio Perez (Redbull) Lewis Hamilton (Mercedes) Oscar Piastri (McLaren) George Russel (Mercedes) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Pierre Gasly (Alpine) Nico Hulkenberg (Haas) Fernando Alonso (Aston Martin) Alexander Albon (Williams) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Esteban Ocon (Alpine) Kevin Magnussen (Haas) Lance Stroll (Aston Martin) Lando Norris (McLaren) Logan Sargeant (Williams) Bekijk hier alle video's van de GP van Mexico
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Mexico 2023
Zondag 29 oktober 2023 om 08:06

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Mexico, die zaterdag 28 oktober 2023 werd gereden. Verstappen reed in alle vrije trainingen en in Q1 en Q2 de snelste tijd, maar moest alleen in Q3 de beide Ferrari’s voor zich laten. Max Verstappen start de GP van Mexico vanaf plek drie. Charles Leclerc start vanaf pole. Grootste verassing is wellicht de vierde plek voor Daniel Ricciardo.

Q1
Max Verstappen klokte wederom de snelste tijd. De grootste verassing was het niet behalen van Q2 door Lando Norris. Naast Norris haalde ook Sargeant, Stroll, Magnussen en Ocon de volgende sessie niet.

Q2
Ook in Q2 was Verstappen het snelst. Alonso wist wederom Q3 niet te halen en start vanaf plek dertien.

Q3
In de laatste run ging het allemaal net niet de kant van Max op. De Nederlander klokte de derde tijd vlak achter de beide Ferrari’s. Het gehele weekend was de Nederlander het snelst, maar moest toch Sainz en Leclerc voor zich laten.

Uitslag kwalificatie GP Mexico

 1. Charles Leclerc (Ferrari)
 2. Carlos Sainz (Ferrari)
 3. Max Verstappen (Redbull)
 4. Daniel Ricciardo (Alpha Tauri)
 5. Sergio Perez (Redbull)
 6. Lewis Hamilton (Mercedes)
 7. Oscar Piastri (McLaren)
 8. George Russel (Mercedes)
 9. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
 10. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
 11. Pierre Gasly (Alpine)
 12. Nico Hulkenberg (Haas)
 13. Fernando Alonso (Aston Martin)
 14. Alexander Albon (Williams)
 15. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
 16. Esteban Ocon (Alpine)
 17. Kevin Magnussen (Haas)
 18. Lance Stroll (Aston Martin)
 19. Lando Norris (McLaren)
 20. Logan Sargeant (Williams)

Bekijk hier alle video's van de GP van Mexico

Actuele video's

Meer actuele video's