Mickey? Disney verliest copyright Mickey Mouse, bekijk hier het gevolg!

Mickey? Disney verliest copyright Mickey Mouse, bekijk hier het gevolg!

Dinsdag 2 januari om 18:19

Filmmaker Jamie Bailey heeft een horrorfilm gemaakt waarin Mickey Mouse de hoofdrol speelt. Doordat de auteursrechten van Disney verlopen zijn mag iedereen het karakter gebruiken.

Auteursrechten
Steamboat Willie was de eerste animatie waar de bekendste muis ter wereld in te zien was. Het auteursrecht van deze visualisatie is per 1 januari vervallen. Dat betekent dat het mensen vrijstaat om de tekeningen kosteloos te gebruiken voor eigen producties, zonder dat Disney hier toestemming voor moet geven.

Bekijk hieronder de Steamboat Willie short.

Horrorfilm
De Amerikaanse regisseur Bailey pakte gelijk zijn kans en veranderde het geliefde personage in een horrorkarakter. Niet een origineel idee. Vorig jaar vervielen de rechten van Winnie de Pooh en dat gaf de wereld ook een horrorfilm met het geliefde beertje.

Plot
Het is de 21e verjaardag van Alex, maar ze zit vast in de amusementshal tijdens een late dienst, dus haar vrienden besluiten haar te verrassen, maar een gemaskerde moordenaar verkleed als Mickey Mouse besluit een eigen spel met hen te spelen dat ze moet overleven.

Game
Meerdere makers springen gelijk op de Mickey Mouse-trein. Ook gamestudio Nightmare Forge games brengt een horrorspel met een Mickey Mouse-karakter. De studio zegt zelf over het spel: ''Het is een nieuw horrorspel dat tot doel heeft terreur te combineren met nostalgie (in de trant van Winnie de Poeh: Blood and Honey) door de nu in het publieke domein gelegen Steamboat Willie in iets veel enger te veranderen."
Bekijk hieronder de trailer van het spel.

Bekijk de trailer van Mickey's Mouse Trap hieronder.

Mickey? <em>Disney</em> verliest copyright <em>Mickey Mouse</em>, bekijk hier het gevolg! Filmmaker Jamie Bailey heeft een horrorfilm gemaakt waarin Mickey Mouse de hoofdrol speelt. Doordat de auteursrechten van Disney verlopen zijn mag iedereen het karakter gebruiken. AuteursrechtenSteamboat Willie was de eerste animatie waar de bekendste muis ter wereld in te zien was. Het auteursrecht van deze visualisatie is per 1 januari vervallen. Dat betekent dat het mensen vrijstaat om de tekeningen kosteloos te gebruiken voor eigen producties, zonder dat Disney hier toestemming voor moet geven. Bekijk hieronder de Steamboat Willie short. Steamboat Willie HorrorfilmDe Amerikaanse regisseur Bailey pakte gelijk zijn kans en veranderde het geliefde personage in een horrorkarakter. Niet een origineel idee. Vorig jaar vervielen de rechten van Winnie de Pooh en dat gaf de wereld ook een horrorfilm met het geliefde beertje. PlotHet is de 21e verjaardag van Alex, maar ze zit vast in de amusementshal tijdens een late dienst, dus haar vrienden besluiten haar te verrassen, maar een gemaskerde moordenaar verkleed als Mickey Mouse besluit een eigen spel met hen te spelen dat ze moet overleven. GameMeerdere makers springen gelijk op de Mickey Mouse-trein. Ook gamestudio Nightmare Forge games brengt een horrorspel met een Mickey Mouse-karakter. De studio zegt zelf over het spel: ''Het is een nieuw horrorspel dat tot doel heeft terreur te combineren met nostalgie (in de trant van Winnie de Poeh: Blood and Honey) door de nu in het publieke domein gelegen Steamboat Willie in iets veel enger te veranderen."Bekijk hieronder de trailer van het spel. Infestation 88 - Official Reveal Trailer Bekijk de trailer van Mickey's Mouse Trap hieronder. Bekijk ook Frozen bestaat bijna tien jaar! Zo nam deze "kinder" film de wereld over Bekijk deze video »
Trailer :
Mickey? Disney verliest copyright Mickey Mouse, bekijk hier het gevolg!

Actuele video's

Meer actuele video's