Bekend Nederland komt op voor transvrouwen na vreselijke uitspraak Anouk, zangeres reageert op kritiek

Bekend Nederland komt op voor transvrouwen na vreselijke uitspraak Anouk, zangeres reageert op kritiek

Zaterdag 10 februari om 20:11

Zangeres Anouk kan op flink wat kritiek rekenen na haar uitspraak over transvrouwen op Instagram. In de verhalen van de zangeres deelde ze een foto van een toilet met daarin bebloed wc-papier, doelend op illustreren van een menstruatie. Daarbij schreef de zangeres een kwetsende tekst "Je pipi eraf hakken maakt je geen vrouw maakt, maar dit wel". De uiting van Anouk is schadelijk voor transvrouwen maar ook voor cisvrouwen.

Gelijkheid
Met de uitspraak van Anouk komt veel pijn naar boven. Het onderwerp van vrouw zijn, wordt al jaren besproken. Wat maakt een vrouw en wat niet? Conservatieven en de rechtse politiek gebruikt de traditionele lichamelijke functies van cisvrouwen (iemand van wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht) als uitgangspunt van vrouw zijn, iets wat ook schadelijk is voor cisvrouwen die worden weggezet als een paar lichaamsdelen. Daarnaast worden transvrouwen, transmannen en non-binaire mensen niet gelijk behandeld in de maatschappij en hebben vaker te maken met uitsluiting en geestelijke en fysieke mishandeling.

BN'ers
Meerdere BN'ers komen nu publiek op voor transvrouwen en andere identiteiten. Make-up guru Nikki de Jager, zelf ook een trotse transvrouw, uit haar woede op Instagram. "Dat een van de meest nuchtere en gerespecteerde muzikanten van Nederland een schaamteloze terf en transfoob blijkt te zijn, stond NIET op mijn bingokaart voor 2024" Kelly van der Veer schreef op haar sociale media pagina: "Ja mijn piepie werd afgesneden. Maar mijn ziel werd bevrijd." Zanger Duncan Laurence steekt de trans gemeenschap ook een hart onder de riem met de tekst: "Lieve transcommunity in Nederland. Laat je niet gek maken. Fuck de haters, of ze nu de buurman om de hoek zijn, of wereldberoemd in Nederland."

Reactie Anouk
Inmiddels heeft Anouk zelf ook gereageerd op haar eigen bericht. De zangeres neemt het bericht niet terug. Lees haar statement hieronder.

Bericht van @anouk
Bekijken op Threads

Claudia de Breij
Claudia de Breij reageerde ook op het bericht van Anouk met een persoonlijke boodschap aan de zangeres. "Anouk, maak je geen zorgen hoor. Jij gaat om je post niet gecanceld worden, daarvoor ben je veel te geliefd. Een stuk geliefder dan transvrouwen. Zij kunnen nauwelijks gecanceld worden, want om gecanceld te worden moet je eerst omarmd zijn geweest en dat krijgen zij een stuk minder dan jij en ik. Daarom kun je ze ook gewoon supporten, of met rust laten."

Bekijk hieronder wie er tot nu toe nog meer opkwam voor de transvrouwen van Nederland.

Bekend Nederland komt op voor <em>transvrouwen</em> na vreselijke uitspraak <em>Anouk</em>, zangeres reageert op kritiek Zangeres Anouk kan op flink wat kritiek rekenen na haar uitspraak over transvrouwen op Instagram. In de verhalen van de zangeres deelde ze een foto van een toilet met daarin bebloed wc-papier, doelend op illustreren van een menstruatie. Daarbij schreef de zangeres een kwetsende tekst "Je pipi eraf hakken maakt je geen vrouw maakt, maar dit wel". De uiting van Anouk is schadelijk voor transvrouwen maar ook voor cisvrouwen. GelijkheidMet de uitspraak van Anouk komt veel pijn naar boven. Het onderwerp van vrouw zijn, wordt al jaren besproken. Wat maakt een vrouw en wat niet? Conservatieven en de rechtse politiek gebruikt de traditionele lichamelijke functies van cisvrouwen (iemand van wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht) als uitgangspunt van vrouw zijn, iets wat ook schadelijk is voor cisvrouwen die worden weggezet als een paar lichaamsdelen. Daarnaast worden transvrouwen, transmannen en non-binaire mensen niet gelijk behandeld in de maatschappij en hebben vaker te maken met uitsluiting en geestelijke en fysieke mishandeling. BN'ersMeerdere BN'ers komen nu publiek op voor transvrouwen en andere identiteiten. Make-up guru Nikki de Jager, zelf ook een trotse transvrouw, uit haar woede op Instagram. "Dat een van de meest nuchtere en gerespecteerde muzikanten van Nederland een schaamteloze terf en transfoob blijkt te zijn, stond NIET op mijn bingokaart voor 2024" Kelly van der Veer schreef op haar sociale media pagina: "Ja mijn piepie werd afgesneden. Maar mijn ziel werd bevrijd." Zanger Duncan Laurence steekt de trans gemeenschap ook een hart onder de riem met de tekst: "Lieve transcommunity in Nederland. Laat je niet gek maken. Fuck de haters, of ze nu de buurman om de hoek zijn, of wereldberoemd in Nederland." Reactie AnoukInmiddels heeft Anouk zelf ook gereageerd op haar eigen bericht. De zangeres neemt het bericht niet terug. Lees haar statement hieronder. Bericht van @anouk Bekijken op Threads Claudia de BreijClaudia de Breij reageerde ook op het bericht van Anouk met een persoonlijke boodschap aan de zangeres. "Anouk, maak je geen zorgen hoor. Jij gaat om je post niet gecanceld worden, daarvoor ben je veel te geliefd. Een stuk geliefder dan transvrouwen. Zij kunnen nauwelijks gecanceld worden, want om gecanceld te worden moet je eerst omarmd zijn geweest en dat krijgen zij een stuk minder dan jij en ik. Daarom kun je ze ook gewoon supporten, of met rust laten." Bekijk hieronder wie er tot nu toe nog meer opkwam voor de transvrouwen van Nederland. Bekijk ook Sem had eetstoornis (Hij, zij, hen): ‘Ik vond mezelf niet te dik, maar te vrouwelijk’ Bekijk deze video » Dit weekend: superster Beyoncé in Amsterdam met The Renaissance Tour Bekijk deze video » Zien: transgender vrouw Ada tart Instagram-regels met tepelfoto's na haar transitie Bekijk deze video »
Entertainment :
Bekend Nederland komt op voor transvrouwen na vreselijke uitspraak Anouk, zangeres reageert op kritiek

Actuele video's

Meer actuele video's