Kennis over Holocaust gaat achteruit onder jongeren (EenVandaag)

Kennis over Holocaust gaat achteruit onder jongeren (EenVandaag)

Saturday 4 May om 11:02

Omdat bijna 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog de kennis over de Holocaust achteruit gaat onder jongeren, is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de Joodse cultuur en antisemitisme. Door de oorlog in Gaza is het een zeer gevoelig onderwerp in de klas.

Social media
In EenVandaag aandacht voor verschillende initiatieven om voor kinderen en jongeren het thema beter aan te laten sluiten op hun belevingswereld. Hierbij kan social media van pas komen, terwijl deze informatiebronnen ook voor polarisatie kunnen zorgen.

Bekijk het fragment uit EenVandaag hieronder

Kennis over <em>Holocaust</em> gaat achteruit onder jongeren (<em>EenVandaag</em>) Omdat bijna 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog de kennis over de Holocaust achteruit gaat onder jongeren, is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de Joodse cultuur en antisemitisme. Door de oorlog in Gaza is het een zeer gevoelig onderwerp in de klas. Social mediaIn EenVandaag aandacht voor verschillende initiatieven om voor kinderen en jongeren het thema beter aan te laten sluiten op hun belevingswereld. Hierbij kan social media van pas komen, terwijl deze informatiebronnen ook voor polarisatie kunnen zorgen. Bekijk het fragment uit EenVandaag hieronder Bekijk ook Niet protesteren tijdens dodenherdenking? 'Elk moment is een goed moment om dat te doen' Bekijk deze video » Hans Teeuwen en Huub Stapel komen op voor Joden met oranje keppeltjes (video) Bekijk deze video » Dodenherdenking in Zandvoort al op 3 mei vanwege sjabbat (Hart van Nederland) Bekijk deze video »
Nieuws :
Kennis over Holocaust gaat achteruit onder jongeren (EenVandaag)

Actuele video's

Meer actuele video's