Klassieke kerstverhaal A Christmas Carol zie je op Eerste Kerstdag op NET5

Klassieke kerstverhaal A Christmas Carol zie je op Eerste Kerstdag op NET5
Het koude hart van Scrooge verwarmt

Film :

Het is één van de meest vertelde verhalen ooit: de Christmas Carol van de Britse schrijver Charles Dickens. Eén van de verhalen zie je op Eerste Kerstdag. De prachtige kerstklassieker A Christmas Carol (1984) is op maandag 25 december om 22.05 uur te zien op NET5. Je kunt A Christmas Carol ook huren via onder meer Apple TV.

Het verhaal
Ebenezer Scrooge is een oude gierigaard die mensen en Kerstmis haat. Hij is alleen geïnteresseerd in geld en hij doet nooit aan vrijgevigheid. Op kerstavond krijgt hij het bezoek van de geest van Jacob Marley, zijn zakenpartner die zeven jaar geleden overleed. Hij is vastbesloten om Ebenezer de ware betekenis van Kerstmis bij te brengen en confronteert hem met zijn verleden, heden en toekomst...

Scrooge en de drie geesten in 'A Christmas Carol'. Bron: CBS

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 7,8

Het verhaal van Ebenezer Scrooge, voor het eerst verteld door Charles Dickens in 1843, is al ontelbare keren hertaald. De beste filmversie van het verhaal is wat ons betreft The Muppet Christmas Carol van Brian Henson, maar deze iets oudere versie uit 1984 verdient het ook gezien te worden. Een tv-film die voor het eerst werd vertoond op network tv-zender CBS strikte sergeant George C. Scott, die in 1970 als eerste acteur ooit de Oscar weigerde, om de 'grumpy old Scrooge' te portretteren. De film komt dichtbij het originele verhaal, waardoor de film alom wordt gewaardeerd.

Cast
Naast George C. Scott (Patton) en Mark Strickson (Doctor Who) spelen ook Angela Pleasence (Gangs of New York), Edward Woodward (Aladdin) en Michael Carter (House of the Dragon) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Clive Donner (The Caretaker).

De film A Christmas Carol (1984) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op maandag 25 december om 22.05 uur te zien op NET5. Genre: Kerst, drama. Tijdsduur: 101 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's