Recensie 'Flikken Maastricht' seizoen 18: kijken of overslaan?

Kijken of skippen? Flikken Maastricht seizoen 18
Voor de achttiende keer nieuwe avonturen van Wolfs en Eva

Film :

Het wordt weer scoren voor de NPO, want het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht is weer elke vrijdag te zien op NPO 1: we zitten inmiddels in het achttiende seizoen en blijkbaar is voor veel kijkers - ruim 1,4 miljoen volgens de gelekte kijkcijfers - het format van de serie nog niet uitgewerkt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In de laatste aflevering van seizoen 17 werd Maurice, de broer van Eva, geraakt door kogels van haar collega Wolfs. Dus fans van de misdaadserie zitten al maanden in spanning, vrijdagavond zien we eindelijk hoe het verder gaat. Na de dood van Maurice besluit Eva van Dongen uit te zoeken hoe Maurice de laatste jaren heeft geleefd.

Flikken Maastricht seizoen 18 - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste aflevering van de serie.

Wat de kijkers er van vinden
Het eerste woord is aan de mondige kijkers die via onder andere X hun tevredenheid uitten over de eerste klanken van het nieuwe seizoen.

Wat wij er van vinden
Nu onze mening: ook na achttien seizoenen is Flikken Maastricht niet uitgewerkt. Angela Schijf is inmiddels een gevestigde naam geworden en Victor Reinier is door zijn karakter Floris Wolfs ook nog steeds niet toe aan de geraniums, maar dat de rechercheur langzaam richting zijn pensioen gaat is voorlopig nog niet te zien. Er spinnen zich weer genoeg verhaallijnen aan elkaar om ook het persoonlijk aspect van de serie spannend te houden en we maken ons weer op voor twaalf afleveringen moorden, geweld en spannende momenten. Wat dat betreft kennen we het format inmiddels goed genoeg.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De les van het vorige seizoen: wijk niet te veel af van het succesvolle format dat je hebt neergelegd. De formule werkt dus blijkbaar nog steeds: ondanks dat er niets nieuws gebeurd blijft dit de ultieme driesterrenserie: kijken tot je er bij neervalt.

Het achttiende seizoen van Flikken Maastricht is nu te zien op NPO 1, te streamen op NPO Start en vooruit te kijken op NPO Plus. Ontwikkeld door: Reinout Oerlemans en Rolf Koot. Cast: Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos, Sergio IJssel. Genre: misdaad. Tijdsduur: 13 afleveringen van ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's