Raymond Mens vertelt over informatie-oorlog in Amerika: 'Strijd om de waarheid'

Raymond Mens vertelt over informatie-oorlog in Amerika: 'Strijd om de waarheid'

Woensdag 19 oktober 2022 om 09:53

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 18 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Raymond Mens</em> vertelt over informatie-oorlog in <em>Amerika</em>: 'Strijd om de waarheid' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 18 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Amerika-deskundige Raymond Mens heeft het nieuwe boek Nieuws als wapen geschreven. Daarin vertelt hij over de nieuwsoorlog die gaande is in de Verenigde Staten. Waar het voorheen vooral een strijd om de kijkcijfers was, is het steeds meer een informatie-oorlog geworden. Tegenwoordig zijn er zelfs duidelijke kampen aan te wijzen die een 'strijd om de waarheid' met elkaar voeren. Sinds de jaren vijftig en zestig is nieuws volgens Mens 'een hele grote geldmachine' geworden. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Raymond Mens vertelt over informatie-oorlog in Amerika: 'Strijd om de waarheid'

Amerika-deskundige Raymond Mens heeft het nieuwe boek Nieuws als wapen geschreven. Daarin vertelt hij over de nieuwsoorlog die gaande is in de Verenigde Staten. Waar het voorheen vooral een strijd om de kijkcijfers was, is het steeds meer een informatie-oorlog geworden. Tegenwoordig zijn er zelfs duidelijke kampen aan te wijzen die een 'strijd om de waarheid' met elkaar voeren. Sinds de jaren vijftig en zestig is nieuws volgens Mens 'een hele grote geldmachine' geworden.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's