Dave Maasland in HLF8 over 'cybercrimelen': "Bijna de helft is minderjarig"

Dave Maasland in HLF8 over 'cybercrimelen': "Bijna de helft is minderjarig"

Woensdag 14 december 2022 om 22:02

Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van woensdag 14 december. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv.

Steeds meer jongeren zijn betrokken bij 'cybercrime': bij bijna de helft van de zaken is iemand jonger dan 21 jaar betrokken. En de straffen liegen er niet om. Dave Maasland cyberexpert, is te gast in HLF8. Hij vertelt over een zaak waarbij een 17 jarige jongen 'bankhelpdeskfraude' had gepleegd.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Dave Maasland</em> in <em>HLF8</em> over <em>'cybercrimelen'</em>: &quot;Bijna de helft is minderjarig&quot; Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van woensdag 14 december. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv. Steeds meer jongeren zijn betrokken bij 'cybercrime': bij bijna de helft van de zaken is iemand jonger dan 21 jaar betrokken. En de straffen liegen er niet om. Dave Maasland cyberexpert, is te gast in HLF8. Hij vertelt over een zaak waarbij een 17 jarige jongen 'bankhelpdeskfraude' had gepleegd. Tekst gaat verder onder de video. Digitale overvalDeze minderjarige had 70.000 euro aan het slachtoffer weten te ontfutselen. De rechter gaf hem voor deze 'digitale overval' een straf van vier jaar gevangenis. Aan tafel proberen de gasten te ontrafelen hoe het komt dat zoveel jongeren bij cybercriminaliteit betrokken zijn. En wat er tegen te doen is. Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv
Talkshow :

Digitale overval
Deze minderjarige had 70.000 euro aan het slachtoffer weten te ontfutselen. De rechter gaf hem voor deze 'digitale overval' een straf van vier jaar gevangenis. Aan tafel proberen de gasten te ontrafelen hoe het komt dat zoveel jongeren bij cybercriminaliteit betrokken zijn. En wat er tegen te doen is.

Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv

Actuele video's

Meer actuele video's