Let it go: Frozen de musical komt naar Nederland!

Let it go: Frozen de musical komt naar Nederland!

Zaterdag 25 november 2023 om 14:21

Frozen bestaat bijna tien jaar! Zo nam deze kinderfilm de wereld over

Goed nieuws voor alle Nederlandse Frozen-fans! De musical over de IJskoningin komt eindelijk naar ons kikkerlandje. Stage Entertainment brengt de musical in mei 2024 op de planken van het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical was eerder in New York, London en Hamburg te zien.

Het verhaal
Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde.

Hoofdrollen
Wie de hoofdrollen gaan spelen in de Nederlandse versie is nog niet bekend. Wereldwijd zijn er al veel Elsa's geweest. Caissie Levy bracht de rol voor het eerst tot leven in de Broadway-productie. De Britse Elsa werd gespeeld door Samantha Barks. Willemijn Verkaik staat sinds kort in Hamburg op de planken als de sneeuwkoningin. Zij sprak ook de Nederlandse en Duitse stem in van Elsa in de animatiefilm.

Kaartjes voor Frozen de musical zijn nu te koop. De première vindt plaats op 31 mei 2024. Bekijk hieronder de trailer voor de Broadway-productie.

Let it go: <em>Frozen de musical</em> komt naar Nederland! Frozen bestaat bijna tien jaar! Zo nam deze kinderfilm de wereld over Goed nieuws voor alle Nederlandse Frozen-fans! De musical over de IJskoningin komt eindelijk naar ons kikkerlandje. Stage Entertainment brengt de musical in mei 2024 op de planken van het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical was eerder in New York, London en Hamburg te zien. Het verhaalCentraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde. HoofdrollenWie de hoofdrollen gaan spelen in de Nederlandse versie is nog niet bekend. Wereldwijd zijn er al veel Elsa's geweest. Caissie Levy bracht de rol voor het eerst tot leven in de Broadway-productie. De Britse Elsa werd gespeeld door Samantha Barks. Willemijn Verkaik staat sinds kort in Hamburg op de planken als de sneeuwkoningin. Zij sprak ook de Nederlandse en Duitse stem in van Elsa in de animatiefilm. Kaartjes voor Frozen de musical zijn nu te koop. De première vindt plaats op 31 mei 2024. Bekijk hieronder de trailer voor de Broadway-productie. Bekijk ook Unreal: DisneySea in Tokyo krijgt de Frozen, Tangled en Peter Pan uitbreiding uit je dromen! Bekijk deze video » Bekijk de magische trailer van Disney's Once Upon a Studio! Bekijk deze video » Disney100: het verhaal van Frozen gaat door in podcast vorm! Bekijk deze video » Disney100: de meest magische expositie in Europa, Disney100 The Exhibition nu open in London! Bekijk deze video » Disney100: luister naar This Wish uit de nieuwe Disneyfilm Wish! Bekijk deze video » Magisch! Ariana DeBose zingt "This Wish" uit de film Wish voor het kasteel in Disneyland Bekijk deze video »
Entertainment :
Let it go: Frozen de musical komt naar Nederland!

Actuele video's

Meer actuele video's