Avatar, E.T. en Jaws keren in september terug in de Nederlandse bioscopen

Avatar, E.T. en Jaws keren in september terug in de Nederlandse bioscopen
E.T. the Extra-Terrestrial en Jaws voor het eerst op groot IMAX-scherm

Film :

Tegenwoordig keren er vaker filmklassiekers terug in de Nederlandse bioscoop. Maar de gloednieuwe release van E.T. The Extra-Terrestrial en Jaws mag wel bijzonder worden genoemd. De films zullen namelijk voor de eerste keer in IMAX te zien zijn. Jaws krijgt daarnaast ook een 3D-versie. Ook Avatar komt terug, als opwarmer voor deel 2 Avatar: The Way of Water die we half december in de bioscopen verwachten.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

E.T. The Extra-Terrestrial (1 september)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Hiep hier hoera! Regisseur Steven Spielbergs klassieker E.T. viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Een fantastische gelegenheid voor Universal om de film terug te brengen op het witte doek. Dat gaat gebeuren op een manier zoals we nog niet eerder konden zien: op het geweldige IMAX formaat. E.T. wordt daarnaast ook in de reguliere 2D-versie uitgebracht.

Jaws (1 september)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Ook de bloedrode klassieker Jaws, de film waar de term summer blockbuster voor werd uitgevonden, keert voor de eerste keer in dit reusachtige formaat terug op het grote scherm. Daarnaast zal de bloedstollende film van Spielberg ook beschikbaar komen in het gewone 2D-formaat, in 3D én in Dolby Atmos.

Avatar (22 september)

Bioscoop

Bron: 20th Century Fox
Als klap op de vuurpijl komt zeer snel Avatar (2009) terug naar de Nederlandse bioscopen. De voorpret kan beginnen want vanaf 16 december zal Avatar: The Way of Water eindelijk te zien zijn in de bioscopen, dertien jaar na het verschijnen van dit eerste deel. En regisseur James Cameron is nog lang niet klaar: deel 3, 4 en 5 wordt nu ook opgenomen. Als uiterste releasedatum is Avatar 5 in het jaar 2028 gepland, maar of dat doorgaat is nog maar de vraag.

Bekijk hieronder ook de trailer van Avatar: The Way of Water.

De films E.T. en Jaws zijn allebei vanaf 1 september 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen. Avatar gaat 22 september opnieuw in Première.

Jake Sully komt in december terug in de film 'Avatar: The Way of Water'

Actuele video's

Meer actuele video's