Jaws

Jaws (1975)

Amity Island heeft alles, mooie blauwe lucht, vele strandgasten en een mensenetende witte haai

[8 / 10]

Jaws (1975)

Recensies van Jaws

8 507.682 stemmen
3,7 3.473 stemmen

Jaws kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 6,99
SD Huren € 2,99
SD Kopen € 8,99
HD Kopen € 9,99
HD Huren € 4,29
Streamen € 9,99 per maand

Jaws TRAILER

Bekijk hier de trailer van Jaws

Jaws SYNOPSIS

Thriller: Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert.

Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer dood en verderf volgt en nog meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in eigen handen. Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss) gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er al gauw achter dat het vangen van de haai nog een stuk lastiger wordt dan ze dachten.

Regisseur Steven Spielberg had in het begin van de jaren '70 in kleine kring al bekendheid verworven met 'Duel' en 'The Sugarland Express', maar zijn echte doorbraak volgde in 1975. Met 'Jaws', een thriller over een reusachtige witte haai die onschuldige zwemmers aanvalt, scoorde hij een wereldhit en de periode van de 'blockbuster' was geboren, met groots opgezette en uitgebrachte films voor een voornamelijk jong bioscooppubliek die honderden miljoenen dollars opleverden. Wat 'Jaws' vooral legendarische maakte, was de muziek van componist John Williams. De haai zelf komt in het eerste uur van de film nauwelijks in beeld, maar het dreigende geluid zorgde toch voor een beklemmende spanning.

ACTEURS IN Jaws

Roy Scheider
Als: Chief Martin Brody
Robert Shaw
Als: Quint
Richard Dreyfuss
Als: Matt Hooper
Lorraine Gary
Als: Ellen Brody
Murray Hamilton
Als: Mayor Larry Vaughn
Carl Gottlieb
Als: Meadows
Jeffrey Kramer
Als: Deputy Hendricks
Susan Backlinie
Als: Chrissie Watkins
Jonathan Filley
Als: Cassidy
Ted Grossman
Als: Estuary Victim
Chris Rebello
Als: Michael Brody
Jay Mello
Als: Sean Brody
Lee Fierro
Als: Mrs. Kintner
Jeffrey Voorhees
Als: Alex Kintner
Craig Kingsbury
Als: Ben Gardner
Robert Nevin
Als: Medical Examiner
Peter Benchley
Als: Interviewer
Tim Aguirre
Als: Infant on Beach
Chris Anastasio
Als: Out of Towner
John Bahr
Als: Beach Guitarist
Tags: politie, haai, muziek, zoektocht, film, strand, regisseur, jacht, thriller, toeristen, doorbraak, tieners, kust, verdwijning, klok, lichaam, vakantie-eiland, spanning, opgezette, politiechef, 1975, sleepboot, zwemmers, jaws, monster, badplaats, stranden, water, john williams, steven spielberg, meisje, componist, geluid

MEER Jaws