Jaws

Jaws (1975)

Amity Island heeft alles, mooie blauwe lucht, vele strandgasten en een mensenetende witte haai

[8 / 10]

Jaws (1975)

Recensies van Jaws

8 515.246 stemmen
3,7 3.497 stemmen

Jaws kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 4,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 6,99
HD Kopen € 8,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 8,99
HD Kopen € 9,99
HD Huren € 4,29
Streamen € 9,99 per maand
Dvd € 8,99
Bluray -

Jaws TRAILER

Bekijk hier de trailer van Jaws

Jaws SYNOPSIS

Thriller: Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert.

Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer dood en verderf volgt en nog meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in eigen handen. Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss) gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er al gauw achter dat het vangen van de haai nog een stuk lastiger wordt dan ze dachten.

Regisseur Steven Spielberg had in het begin van de jaren '70 in kleine kring al bekendheid verworven met 'Duel' en 'The Sugarland Express', maar zijn echte doorbraak volgde in 1975. Met 'Jaws', een thriller over een reusachtige witte haai die onschuldige zwemmers aanvalt, scoorde hij een wereldhit en de periode van de 'blockbuster' was geboren, met groots opgezette en uitgebrachte films voor een voornamelijk jong bioscooppubliek die honderden miljoenen dollars opleverden. Wat 'Jaws' vooral legendarische maakte, was de muziek van componist John Williams. De haai zelf komt in het eerste uur van de film nauwelijks in beeld, maar het dreigende geluid zorgde toch voor een beklemmende spanning.

ACTEURS IN Jaws

Tags: politie, haai, muziek, zoektocht, film, strand, regisseur, jacht, thriller, toeristen, doorbraak, tieners, kust, verdwijning, klok, lichaam, vakantie-eiland, spanning, opgezette, politiechef, 1975, sleepboot, zwemmers, jaws, monster, badplaats, stranden, water, john williams, steven spielberg, meisje, componist, geluid

Jaws NIEUWS

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.