Recensie: docu The Princess weet 25 jaar na de dood van prinses Diana nog te ontroeren

Recensie: docu The Princess weet 25 jaar na de dood van prinses Diana nog te ontroeren
IJzersterke documentaire bestaat volledig uit archiefbeelden

Film :

Vanaf 1 september is de documentaire The Princess te zien in de bioscopen. Zoals een fazant bruut uit de lucht wordt geschoten door het Britse Koningshuis, jaagt de hondsbrutale paparazzi op een icoon dat de wereld moest verliezen. Lees hier de filmrecensie van The Princess.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The People's Princess
Het verhaal van prinses Diana wordt exclusief verteld via een archief dat een gedurfd en meeslepend verhaal over haar leven en dood creëert. Het laat ook zien hoe de houding van het publiek ten opzichte van de monarchie was, en nog steeds is.

Prinses van Wales: Diana Frances Spencer in de docu 'The Princess'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Wie vorig jaar de indrukwekkende film Spencer heeft gezien (waarin Lady Di imponerend werd vertolkt door Kristen Stewart) gaat deze rijke documentaire zeker waarderen. Het is inmiddels vijfentwintig jaar geleden dat Diana Spencer bij een auto-ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma in Parijs om het leven kwam. In The Princess gaan we terug naar de dagen vlak voor het grote huwelijk van Diana en Prins Charles, om haar levensverhaal van Diana daarna te volgen tot aan haar tragische dood in 1997. De afwezigheid van de voice over is bijzonder; de documentaire laat de beelden het verhaal vertellen. Deze productie brengt niets nieuws onder de zon, maar is zelfs na vijfentwintig jaar nog steeds aangrijpend en ontroerend. Vier sterren.

Cast
Deze film is geregisseerd door Ed Perkins (Black Sheep) met archiefbeelden van prinses Diana, prins Charles, Queen Elizabeth II, Tony Blair, Sarah Ferguson en Dodi Fayed.

Vanaf 1 september 2022 is de documentaire The Princess te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: documentaire. Tijdsduur: 109 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's