Vanavond op tv: start Humberto op Zaterdag en Ik Hou van Holland

Vanavond op tv: start Humberto op Zaterdag en Ik Hou van Holland
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 september

Kijktip :

Met een bomvolle tv-avond deze zaterdag is het nieuwe televisieseizoen dan echt begonnen. Rob Kemps maakt zijn debuut met Ik Hou van Holland en Humberto Tan keert terug met zijn talkshow Humberto, in dit geval omgedoopt tot Humberto Op Zaterdag. Voor sportliefhebbers wordt FC Twente - PSV uitgezonden op ESPN2 en muziekliefhebbers kunnen afstemmen op een nieuw seizoen Matthijs Gaat Door op NPO1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: FC Twente - PSV

ESPN 2
18:45 uur

Voorbeschouwing om 18.30 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. Op zaterdag 3 september spelen PSV en FC Twente in de vijfde speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in het Grolsch Veste. De Eindhovenaren hebben de afgelopen twee wedstrijden de smaak van het Europese verlies tegen Rangers uit hun mond gespoeld met twee overwinningen op Excelsior en FC Volendam. Nu staat een uittrip naar de Grolsch Veste op het programma, tegen direct concurrent FC Twente.

Bekijk het complete speelschema van PSV.

De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 18.30 uur op ESPN 2. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN 2. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 23.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Nieuw: Onze boerderij - en nu zelf

NPO 1
19:11 uur

Na zeventien jaar rondlopen op boerenerven komt het er eindelijk van: Yvon Jaspers wordt boer. Ze begint – kleinschalig – haar eigen boerderij. Hoe Yvon het ervaart om zelf boer te zijn en hoe ze het doet als boer is vanaf vanavond te zien in het nieuwe programma Onze boerderij: en nu zelf. De bus waarmee Yvon samen met boerin Bertie door Europa reed voor Onze boerderij in Europa is geparkeerd op een stuk grond en dient als uitvalsbasis. Nu hoopt de presentatrice te ontdekken of het boerenvak iets voor haar is. Yvon is dankzij Boer zoekt vrouw en Onze boerderij in ieder geval bekend op boerenerven. Ze krijgt dan ook hulp van de boeren die ze heeft leren kennen. Het idee voor een eigen boerderij leeft al lang bij Yvon Jaspers: "Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus. Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mocht gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in."

Terug: Ik hou van Holland

SBS 6
19:59 uur

Vanavond gaat een nieuw seizoen van Ik hou van Holland van start op SBS6. De vrolijke spelshow wordt dit keer gepresenteerd door Rob Kemps, omdat Linda de Mol na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar man, Jeroen Rietbergen, een stapje terug heeft gedaan. Verder blijft echter veel bij het oude! Teamcaptains Leo Alkemade en Jeroen van Koningsbrugge keren 'gewoon' terug, net als de vertrouwde spellen - van Geen ja, geen nee, geen euh tot het Verjaardagsspel. Er is dit seizoen ook een nieuw spel waarbij de teams met koptelefoons op zoveel mogelijk woorden aan elkaar duidelijk moeten maken door te roepen en uit te beelden. Hoe meer woorden ze raden, hoe meer punten ze scoren. In de eerste aflevering krijgt Leo gezelschap van YouTuber Qucee en singer-songwriter Elske DeWall. Jeroen bindt de strijd aan met Patrick Martens en Georgina Verbaan. De rest van het seizoen is ook gevuld met bekende gezichten, zoals Radio 538-duo Klaas van der Eerden en Wietze de Jager, Olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo, het bekende koppel Kim Kötter en Jaap Reesema en nog veel meer.

Start: The Tourist

NPO 3
20:21 uur

De komende zaterdagen is de zesdelige thrillerserie The Tourist te zien op NPO 3. Elke zaterdagavond kun je genieten van een dubbele aflevering van deze spannende serie met Jamie Dornan in de hoofdrol. In de Australische outback wordt een man gevolgd door een truck die hem van de weg probeert te rijden. Als hij later ontwaakt in het ziekenhuis, heeft hij geheugenverlies en geen idee meer wie hij is. De onervaren politieagente Helen Chambers belooft hem te helpen om antwoorden te vinden. Een mysterieus briefje uit zijn broekzak vormt ondertussen zijn eerste aanknopingspunt. De hoofdrol in deze serie wordt gespeeld door niemand minder dan Jamie Dornan. Hij vergaarde wereldwijde roem door zijn vertolking van Christian Grey in de films Fifty Shades of Grey (2015), Fifty Shades Darker (2017) en Fifty Shades Freed (2018). Vorig jaar ontving hij diverse filmprijzen voor zijn bijrol in het voor een Oscar genomineerde Belfast.

Start: Line of Duty seizoen 6

Canvas
20:38 uur

Het zesde seizoen van de populaire en veelgeprezen Britse politieserie Line of Duty is vanaf vanavond te zien op de Vlaamse zender Canvas. Elke zaterdag wordt vanaf 20.40 uur een dubbele aflevering uitgezonden. DCI Jo Davidson leidt nu al bijna een jaar het onderzoek naar de moord op journaliste Gail Vella, maar ze heeft nog niet veel vooruitgang geboekt. Haar team krijgt een tip over een mogelijke verdachte en besluit zijn appartement binnen te vallen. Onderweg ziet Jo Davidson een gewapende overval. Ze besluit het konvooi om te leiden. Er rijzen vraagtekens over haar motieven en AC 12 start een onderzoek op. Het team kampt nog steeds met de gevolgen van hun onderzoek naar undercoveragent John Corbett en beseft al snel dat ze te maken hebben met een zeer mysterieuze tegenstander.

Live: Go Ahead Eagles - Feyenoord

ESPN 2
21:00 uur

Voorbeschouwing om 20.40 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. Op zaterdag 3 september spelen Feyenoord en Go Ahead Eagles in de vijfde speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in De Adelaarshorst in Deventer. De ploeg van Arne Slot moet zijn vorm nog even vinden, maar ze blijven wel winnen in de Eredivisie, respectievelijk van RKC (1-0) en FC Emmen (4-0). Nu staat de volgende middenmoter voor de deur: Go Ahead, die als bijnaam 'Klein Feyenoord' dragen.

Bekijk het complete speelschema van Feyenoord.

De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 20.40 uur op ESPN 2. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN 2. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 23.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Terug: Matthijs gaat door

NPO 1
21:28 uur

Vanavond gaat het vierde seizoen van Matthijs gaat door van start op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk presenteert deze feelgood-zaterdagavondshow sinds het einde van De wereld draait door - en met succes. In Matthijs gaat door is veel ruimte voor de muziek waar presentator Van Nieuwkerk zo gek op is. Met behulp van de Sven Hammond Big Band geven grote Nederlandse artiesten bijzondere optredens in een uniek decor. Zo passeerden aangrijpende tv-optredens van André van Duin en Rob de Nijs al de revue. Net zoals eerdere seizoenen is er ook nu weinig bekend over de nieuwe reeks afleveringen van Matthijs gaat door. De gasten blijven nog een verrassing tot zaterdag, maar het programma zal weer een mooie mix van vrolijke én ontroerende gesprekken en muziek bieden.

Terug: De Alleskunner VIPS

SBS 6
21:29 uur

Vanavond begint het derde seizoen van De Alleskunner VIPS op SBS6. Een recordaantal van 68 meer en minder bekende Nederlanders speelt de meest spraakmakende en hilarische spellen uit de afgelopen seizoenen van De Alleskunner. De opdracht is simpel: je mag niet als laatste eindigen, want dan lig je uit het spel. Van een 2,5 meter hoge rietjestoren bouwen tot bierpul schuiven en het bevreesde schoolexamen. De opdrachten blijven verrassend eenvoudig, maar onder tijdsdruk uitdagender dan gedacht. Ook dit seizoen worden opnieuw alle mogelijke vaardigheden als behendigheid, kennis en inschattingsvermogen van de VIPS flink op de proef gesteld. Niet alle deelnemers zijn even bekend, maar enkele namen zullen wel een belletje doen rinkelen. Tot de bekendere namen behoren onder anderen Victor Abeln, Baas B, Mark Baanders, Luca Borsato, Brace, Stef Ekkel, Joan Franka, Niels Gomperts, Jacques Herb, Josje Huisman, Dick Jol, Suzanne Klemann, Tony Neef, Michael van der Plas en Linda Wagenmakers.

Terug: Humberto

RTL 4
22:39 uur

Humberto Tan is vanaf vanavond terug met zijn talkshow Humberto, waarmee hij op zowel zaterdag- als zondagavond te zien zal zijn op RTL 4. Dat betekent dat de zender zeven dagen per week een late night-talkshow te bieden heeft. Waar de weekuitzendingen worden verzorgd door Eva Jinek en Beau van Erven Dorens, die elkaar om de drie maanden afwisselen, presenteren Humberto Tan en Renze Klamer de weekenduitzendingen. Ook zij zullen elkaar om de paar maanden afwisselen, zodat RTL 4 het hele jaar door een talkshow te bieden heeft. De gasten van de eerste aflevering zijn nog niet bekend; zodra deze bekend zijn, lees je het op Gids.tv. We kunnen in ieder geval weer gesprekken met hoofdrolspelers uit de actualiteiten verwachten. De weekendshows vanuit een nieuwe studio hebben een geheel eigen karakter, met meer nadruk op muziek en entertainment.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV