Documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker woensdag te zien op NPO 2
Portret van kunstschilder

Kijktip :

In de documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker wordt kunstschilder en winnares van de Johannes Vermeerprijs Natasja Kensmil vier jaar lang gevolgd bij het ontstaan én mislukken van nieuwe fascinerende werken. Een belangrijk thema in het werk van Kensmil is de duistere kant van het Nederlandse koloniale verleden.

Natasja Kensmil - You Want It Darker gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Raadselachtig
Kensmil geeft met haar raadselachtige, mysterieuze werk uiting aan haar fascinaties voor gebeurtenissen uit de geschiedenis, religie en mythologie. Met haar werk toont ze nieuwe menselijke betekenissen van eeuwenoude symbolen en iconen en legt zij verbanden tussen gebeurtenissen in oudere, eerdere en andere werkelijkheden, dwars door alle tijden heen.

Exposities
In de documentaire worden de voorbereidingen van de exposities in het Stedelijk Museum en het Amsterdam Museum gevolgd. Maar vooral in de beslotenheid van haar atelier waar Kensmil zich duidelijk het meest thuis voelt, te midden van haar archief van krantenfoto’s en afbeeldingen van kunstwerken, invloedrijke personen, dictators en priesters.

De documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker is woensdag 14 september om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Natasja Kensmil - You Want It Darker terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's