Recensie: Black Adam pakt kijker in met actie en donkere momenten

Recensie: Black Adam pakt kijker in met actie en donkere momenten
Met Dwayne Johnson als antiheld

Film :

Vanaf woensdag 19 oktober draait de nieuwe film Black Adam in de Nederlandse bioscopen. Dwayne Johnson is dit jaar in een hoop films te zien, maar misschien wel zijn grootste zorgenkindje is deze DC-film. Hoe bevalt 'The Rock' in zijn eerste superheldenfilm? Lees hier de filmrecensie van Black Adam.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Shazam!
Duizenden jaren geleden kreeg een man magische en duistere krachten toebedeeld van tovenaar Shazam. Nadat de man zijn gaven voor kwaadaardige doeleinden gebruikte, werd hij eeuwenlang gevangen gezet. Nu staat hij op het punt om eindelijk vrij te komen.

Dwayne Johnson als Black Adam, Pierce Brosnan als Doctor Fate e.a. in 'Black Adam'. Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,6

Het eerste uur van Black Adam is echt uitstekend: je weet dat het karakter werkt. Adam is zeker geen eendimensionaal karakter - zoals veel antihelden wel zijn - en kent meerdere kanten. Bepaalde twists verrassen ook daadwerkelijk, waardoor je er weer even anders in gaat zitten. Johnson is prima in de titelrol, maar vooral Nederlands trots Marwan Kenzari en de ongenaakbare Pierce Brosnan stelen de show. Helaas vervalt de film het laatste half uur in actie die hevig op CGI zit en die weinig meer met het verhaal van de eerste twee uur te maken heeft, met misschien wel als dieptepunt de grote schurk (Kenzari), die "vol Jafar" gaat en verandert in een rood monster. Een ouderwetse film met twee gezichten: de opbouw is uitstekend, het slot helaas een stuk minder. 3 sterren.

Cast
Naast Dwayne Johnson (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Sarah Shahi (Rush Hour 3) spelen ook Pierce Brosnan (Mamma Mia!), Marwan Kenzari (Aladdin) en Noah Centineo (He's All That) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise).

Ben je fan van deze film? Dan kun je ook deze vijf films en series kijken!

Vanaf 19 oktober 2022 is Black Adam te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: superhelden, actie. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's