Recensie: in Fisherman's Friends: One and All gaan de zingende zeemannen naar Glastonbury

Recensie: in Fisherman's Friends: One and All gaan de zingende zeemannen naar Glastonbury
Komedie en drama met James Purefoy

Film :

Vanaf 3 november is de film Fisherman's Friends: One and All te zien in de bioscoop. De film Fisherman's Friends (2019) was in Engeland een hit, maar eigenlijk was het verhaal ook wel compleet. Toch is er nu een sequel, met nog meer problemen, verlies, tranen en een lach. Lees hier de filmrecensie van Fisherman's Friends: One and All.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal
Na het onverwacht grote succes van het debuutalbum van de band No Hopers, Jokers and Rogues voegen we ons bijna een jaar later weer bij hen, worstelend met de druk, valkuilen en verleidingen van hun hernieuwde roem, het tweede albumsyndroom en optreden op het beroemde piramide-podium op Glastonbury.

De cast met onder andere 'James Purefoy' in de film 'Fisherman's Friends: One and All'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 6,3

De Fisherman’s Friends, een amateurkoor van zeemannen uit Port Isaac, Cornwall, werden in 2010 bij toeval ontdekt door een deejay. Een platendeal, tv- en live-optredens, een film en nationale roem volgden. De sympathieke film uit 2019 was vooral in Engeland een een dikke hit. Fisherman's Friends: One and All is een herhaling van zetten. Het is zonde dat het script niet een beetje beter is. Het is voorspelbare, soms saaie feelgood met gelukkig wel een grappige finale. Het liefst hadden we de zeurende James Purefoy thuisgelaten, maar je hart opent zich wél voor de prachtige actrice Maggie Steed. Voor de liefhebber is er echt wel wat te genieten, maar anders mis je weinig. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast James Purefoy (John Carter) en Dave Johns (The Keeper) zijn ook Sam Swainsbury (The Duke), Maggie Steed (Paddington 2) en Jade Anouka (Last Christmas) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nick Moorcroft.

Vanaf 3 november 2022 is de film Fisherman's Friends: One and All te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: comedy, drama, muziek. Tijdsduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's