Nieuw seizoen Per seconde wijzer vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen Per seconde wijzer vanaf maandag te zien op NPO 2
Erik Dijkstra is terug met kennisquiz

Kijktip :

In de weken voor de start van het WK voetbal in Qatar draagt Met het Mes op Tafel het kennisquiz-stokje weer over aan Per seconde wijzer. Deze klassieker van de Nederlandse televisie is nog altijd mateloos populair.

Per seconde wijzer gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Categorieën
Kandidaten mogen in Per seconde wijzer meedoen in een categorie naar keuze: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Sport, Tegenwoordige Tijd en Wetenschap. In elke aflevering spelen ze in tweehonderd seconden vier vragen met negen antwoordmogelijkheden. Naarmate het spel vordert moeten de kandidaten steeds meer vragen goed beantwoorden.

Jokers
In de eerste ronde moeten ze bijvoorbeeld vijf van de negen antwoorden goed hebben, in de laatste ronde - waarin ruim 7500 euro verdiend kan worden - moet alles goed zijn. Elke vraag die volledig goed beantwoord is levert de spelers een joker op, die ingezet kan worden om een fout antwoord weg te strepen. Het inzetten van een joker kost echter ook tijd.

Het nieuwe seizoen van Per seconde wijzer is vanaf maandag 24 oktober elke maandag tot en met vrijdag rond 19.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Per seconde wijzer terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's