Deze films komen in november 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in november 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Three Thousand Years of Longing, Black Panther: Wakanda Forever en meer

Film :

Deze maand (november 2022) verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Van topregisseur George Miller's Three Thousand Years of Longing tot Marvel's Black Panther: Wakanda Forever, wie wordt de nieuwe Black Panther? Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Stromboli (3 november)

Bioscoop

Bron: September Films
We trappen af met actrice Elise Schaap. Zij speelt Sara, die onlangs is gescheiden en besluit zich in te schrijven voor een 'From Fear to Love'-retraite op het Italiaanse vulkanische eiland Stromboli, maar ze wordt geconfronteerd met het pijnlijke verleden dat ze probeert te verbergen. Naar een bestseller van Saskia Noort. Lees hier waar je de film Stromboli kunt kijken.

Barbarian (3 november)

Bioscoop

Bron: 20th Century Studios
Zin in een avondje griezelen? Een jonge vrouw boekt een huurwoning, omdat ze naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en een vreemde man er al verblijft. Lees hier waar je de film Barbarian kunt kijken.

Fisherman's Friends: One and All (3 november)

Bioscoop

Bron: Entertainment Film
Wereldberoemd bij de Britten: het amateurkoor van zeemannen uit Port Isaac, Cornwall. Ze werden in 2010 bij toeval ontdekt door een dj. Deze sequel op de film Fisherman's Friends (2019) gaat verder met nog meer problemen, tranen, maar ook liefde en een lach. Met James Purefoy wederom in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Fisherman's Friends: One and All kunt kijken.

Black Panther: Wakanda Forever (9 november)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
De natie Wakanda neemt het op tegen tussenkomende wereldmachten terwijl ze rouwen om het verlies van hun koning T'Challa. Superheldenspektakel van de bovenste plank uit de koker van Marvel Studios. Lees hier waar je de film Black Panther: Wakanda Forever kunt kijken.

Casa Coco (10 november)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Nederlandse komedie met Gerard Cox, Joke Bruijs, Loes Luca, Katja Schuurman, Gijs de Lange, Frederique Spigt en Richard Groenendijk in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over de Rotterdamse pensionhoudster Pleun op Bonaire, die ziet dat haar geliefde Casa Coco aan een zijden draadje hangt. Lees hier waar je de film Casa Coco kunt kijken.

The Son (10 november)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Classics
Peter heeft een druk leven met nieuwe partner Beth en hun baby. Hij raakt echter in de war wanneer zijn ex-vrouw Kate opduikt met hun tienerzoon, Nicholas. Het "vervolg" op Oscarwinnaar The Father, wederom geregisseerd door Florian Zeller en met niemand minder dan Hugh Jackman (The Prestige) en Laura Dern (A Marriage Story) in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Son kunt kijken.

Lees ook het artikel: Deze films komen in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Three Thousand Years of Longing (17 november)

Bioscoop

Bron: Metro-Goldwyn-Mayer
Van Mad Max-regisseur George Miller komt deze fantasiefilm die vooral een bizarre rollercoaster gaat worden. Wanneer een Britse geleerde in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze hevig haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden. Met Idris Elba en Tilda Swinton in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Three Thousand Years of Longing kunt kijken.

Strange World (23 november)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
De nieuwste Walt Disney Animation-speelfilm Strange World duikt diep in een onontdekt en levensgevaarlijk land waar de legendarische Clades ontmoetingen met fabelachtige dieren te wachten staan. Topanimatie waar avontuur en actie gegarandeerd zijn. Lees hier waar je de film Strange World kunt kijken.

She Said (24 november)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
New York Times-verslaggevers Megan Twohey en Jodi Kantor breken een van de belangrijkste verhalen in een generatie - een verhaal dat hielp de #MeToo-beweging te lanceren en decennia van stilte rond het onderwerp seksueel geweld in Hollywood verbrijzelde. Met #MeToo-actrice Carey Mulligan (Promising Young Woman) in de hoofdrol. Lees hier waar je de film She Said kunt kijken.

The Estate (24 november)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Scherpe Britse komedie met een topcast. Twee zussen proberen hun terminaal zieke, moeilijk te behagen tante voor zich te winnen in de hoop de begunstigden te worden van haar rijke landgoed, maar ontdekken dat de rest van hun hebzuchtige familieleden hetzelfde idee hebben. Lees hier waar je de film The Estate kunt kijken.

The Menu (24 november)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
Het lekkerste hebben we voor het laatste bewaard: een onderhuidse thriller met shockerende verrassingen waar je honger van krijgt. Met de waanzinnige Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Menu kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's