Serierecensie: The Peripheral is slimme sci fi van makers Westworld

Serierecensie: The Peripheral is slimme sci fi van makers Westworld
Met Chloë Grace Moretz in hoofdrol

Film :

Vanaf 21 oktober staat de eerste twee afleveringen van The Peripheral op Prime Video. Het is te zien dat een deel van de makers van de zeer succesvolle, maar ook soms wat vervremende serie Westworld hier achter zitten. Lees hier onze eerste indruk van The Peripheral.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Iets te realistisch?
De serie draait om Flynne Fisher, een vrouw die de brokstukken van haar gebroken familie bij elkaar probeert te houden in een vergeten uithoek van Amerika. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd te mislukken. Ze heeft geen toekomst, totdat de toekomst haar komt halen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 8,5

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van The Peripheral.

Na twee afleveringen kunnen we zeggen: dit bevalt ons wel. Grace Moretz laat zien dat ze kan acteren, wat wel erg lang geleden is - de laatste tijd staat haar naam toch vooral bij projecten die als flops kunnen worden bestempeld. Het Westworld sfeertje is goed zichtbaar in een verhaal dat stukje bij beetje interessanter wordt. De visuals doen zeker niet onder aan het niveau dat Westworld nu al vier seizoen aantikt, de bijrollen zijn interessant genoeg om te kunnen volgen en het sterke van het script is dat de personages in de serie in dezelfde zoektocht lijken te zitten als wij kijkers: wat er is in hemelsnaam aan de hand? We kunnen niet anders zeggen dat dat het begin zeer sterk is: hopen dat de makers het niveau vol kunnen houden en dat het verhaal zo bevredigend is als dat het nu lijkt te zijn. 4 sterren

Cast
Chloë Grace Moretz (Greta) en Jack Reynor (Midsommar) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie is gecreëerd door Scott B. Smith (A Simple Plan).

Chloë Grace Moretz als Flynne Fischer in 'The Peripheral'. Bron: Prime Video

Vanaf 21 oktober 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van The Peripheral te streamen op Prime Video. Genre: science fiction, avontuur. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 75 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's