Zonsverduistering 2022: Deze films hebben de "brandende bol" in de titel

Zonsverduistering 2022: Deze films hebben de "brandende bol" in de titel
Met Empire of the Sun en meer

Kijktip :

Vandaag, dinsdag 25 oktober 2022 tussen 11.08 en 13.03 uur vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. De maan schuift dan vanaf de Aarde gezien precies voor de zon langs. Kan je geen genoeg krijgen van de zon? Gids.tv heeft een aantal films uitgekozen waar de zon in de titel staat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Empire of the Sun (1987)

IMDb ★ 7,7

Bron: Warner Bros
Regisseur Steven Spielberg komt een legendarische oorlogsfilm met een piepjonge Christian Bale in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een Engelse jongen die worstelt om te overleven onder de Japanse bezetting van China tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een dikke aanrader! Lees hier waar je de film Empire of the Sun kunt kijken.

Little Miss Sunshine (2006)

IMDb ★ 7,8

Bron: Fox Searchlight Pictures
De zevenjarige, mollige, brildragende Olive wil heel graag de Little Miss Sunshine schoonheidswedstrijd winnen. Samen met haar opa, een grofgebekte hedonist die uit het bejaardentehuis is geschopt wegens drugsgebruik, is ze aan het oefenen geslagen. Ondertussen worstelt de rest van het gezin met tal van andere problemen. Heerlijke tragikomedie met hoofdrollen voor Toni Collette en Steve Carell. Lees hier waar je de film Little Miss Sunshine kunt kijken.

Tears of the Sun (2003)

IMDb ★ 6,6

Bron: Sony Pictures Releasing
Acteur Bruce Willis in zijn gloriedagen als Lieutenant A.K. Waters. Een Special-Ops-commandant leidt zijn team de Nigeriaanse jungle in om een arts te redden die zich alleen bij hen aansluit als ze ermee instemmen ook 70 vluchtelingen te redden. Lees hier waar je de film Tears of the Sun kunt streamen.

Midnight Sun (2018)

IMDb ★ 6,6

Bron: Global Road Entertainment
Jawel, de zoon van Arnold Schwarzenegger gooit het allemaal op romantiek met een traan in zijn eerste grote succes. De 17-jarige Katie Price (Bella Thorne) is overdag aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt. Dan komt de knappe Charlie (Patrick Schwarzenegger) om de hoek kijken. Lees hier waar je de film Midnight Sun kunt kijken.

The Sun Is Also a Star

IMDb ★ 5,9

Bron: Warner Bros. Pictures
Een hopeloze romantische ambivalent over zijn toekomst op de medische school valt voor een ongelukkige jonge vrouw die niet in liefde gelooft. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicola Yoon, met Yara Shahidi en Charles Melton in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Sun Is Also a Star kunt kijken.

Lees ook de recensie van The Sun is Also a Star.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's