Recensie: Amsterdam is historische komedie met matig scenario en cast waar je u tegen zegt

Recensie: Amsterdam is historische komedie met matig scenario en cast waar je u tegen zegt
Van de makers Silver Linings Playbook en American Hustle

Film :

Vanaf 27 oktober is de film Amsterdam te zien in de Nederlandse bioscopen. Natuurlijk zijn wij trots als de titel van deze Amerikaanse productie "ons eigen Amsterdam" is en het verhaal mede in onze kikkerlandje zich afspeelt. Maar uiteindelijk komen we er toch wat bekaait van af. Lees hier de filmrecensie van Amsterdam.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Let the love, murder and conspiracy begin"
Het zijn de roerige jaren 30. Een drietal vrienden zijn getuige van een moord. Tijdens het onderzoek van dit misdrijf worden ze zelf als verdachten bestempeld. Vervolgens ontdekken ze een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis.

Actrice Margot Robbie speelt Valerie Voze in de film 'Amsterdam'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,0

De verwachtingen zijn hooggespannen als vijfvoudig Oscargenomineerd regisseur David O. Russell een historische komedie maakt met een cast waar je alleen maar van kan dromen. De beste rollen zijn voor Christian Bale, de prachtige actrice Margot Robbie en het bijrolletje van de hilarische Mike Myers. De vele onnodige plotwendingen, een matig scenario en de lange speelduur gooien lelijk roet in het eten, waardoor het kijken naar deze film uiteindelijk vooral een lange zit is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het wat saaie uiterlijk: weinig buitenlocaties, vooral saai en binnen. Er is helaas ook geen minuut in onze hoofdstad gefilmt en dat is toch echt een gemiste kans. Twee sterren.

Cast
Naast Margot Robbie (Babylon) en Christian Bale (Vice) zijn ook John David Washington (Tenet), Robert De Niro (The Irishman), Anya Taylor-Joy (The Menu), Rami Malek (Mr. Robot), Chris Rock (Spiral: From the Book of Saw), Zoe Saldaña (From Scratch), Taylor Swift en Mike Myers (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David O. Russell (Three Kings).

Vanaf 27 oktober 2022 is de film Amsterdam te zien in de bioscopen. Genre: komedie, misdaad, historie. Tijdsduur: 134 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's