Zondag 6 november in College Tour: Christianne van der Wal

Zondag 6 november in College Tour: Christianne van der Wal
Stikstofminister op bezoek bij Twan Huys

Kijktip :

In de vierde aflevering van dit seizoen van College Tour is één van de meest besproken politici van Nederland te gast: Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof in het kabinet-Rutte IV. Zij gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten.

College Tour met Christianne van der Wal gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Hoofdpijndossier
Christianne van der Wal is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Ze moet als minister het doel van vijftig procent stikstofreductie in 2030 zien te realiseren. Maar toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning.

Protesten
En daar bleef het niet bij, want er volgden massale boerenprotesten die grote delen van het land platlegden. Van omgekeerde vlaggen tot geblokkeerde snelwegen en distributiecentra, er gebeurde van alles. Inmiddels ligt er een kritisch stikstofrapport van Johan Remkes waar Van der Wal, die eerder vijf jaar voorzitter van de VVD was, mee aan de slag kan.

College Tour is elke zondag rond 20.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's