Nieuwe documentaireserie Kanaal Sociaal vanaf dinsdag te zien op NPO 2

Nieuwe documentaireserie Kanaal Sociaal vanaf dinsdag te zien op NPO 2
Mantelzorgers in de spotlights

Kijktip :

Vanaf dinsdag 8 november is de nieuwe documentaireserie Kanaal Sociaal te zien op NPO 2. In deze serie volgen we vijf mantelzorgers in Deventer. Belangrijkste vraag: zijn we bereid ons leven drastisch anders vorm te geven als iemand onze hulp nodig heeft? Een belangrijke vraag, want iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met mantelzorg.

Kanaal Sociaal gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Radio
In Deventer runt de zestigjarige Ria Mol het lokale radioprogramma Kanaal Sociaal, waarin ze de mensen in haar stad wegwijs maakt in het overbelaste zorgsysteem. Een goede reden om de stad kennis te maken met vijf mantelzorgers, die zoeken naar een manier waarop we met elkaar kunnen zorgen voor goede zorg.

Hoge tol
Het is 'standje overleven', volgens Louise die voor haar zoon Mees zorgt en worstelt met de vraag of ze haar eigen leven ooit nog terugkrijgt. De zorg eist een steeds hogere tol van haar. Ingrijpende beleidswijzigingen zorgen ervoor dat mantelzorgers tegenwoordig de steunpilaren van ons zorgsysteem zijn.

De nieuwe documentaireserie Kanaal Sociaal is vanaf dinsdag 8 november wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Kanaal Sociaal terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's