Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in december 2022

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in december 2022
Met onder meer Glass Onion

Kijktip :

Het is weer tijd voor de laatste maand van het jaar: de cadeautjes worden ingepakt, de kerstbomen worden opgetuigd en de oliebollen en het kerstdiner worden langzaam voorbereid. Een lekkere serie of een filmpje passen daar uitstekend bij. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in december 2022.

Kijktips van Gids.tv

Troll (1 december)

Netflix

Screencap uit trailer 'Troll'. Bron: Netflix
Diep in de berg van Dovre ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangen te zijn geweest. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen. Maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond? Lees hier waar je vanaf 1 december Troll kunt kijken.

Scrooge: A Christmas Carol (2 december)

Netflix

Scrooge en twee kinderen in 'Scrooge: A Christmas Carol'. Bron: Netflix
Een bovennatuurlijke, tijdreizende, muzikale bewerking van het cultklassieker en beroemd kerstverhaal van Charles Dickens. Lees hier waar je vanaf 2 december Scrooge: A Christmas Carol kunt kijken.

Firefly Lane, S2 (2 december)

Netflix

De serie draait om de langdurige vriendschap tussen Tully en Kate. moet Kate zorgen voor een door zijn ervaringen in Irak getraumatiseerde Johnny. Tully moet nu ze haar tv-show heeft verlaten helemaal opnieuw beginnen en besluit - tot ongenoegen van haar moeder - een documentaire te maken over haar vader. Bekijk hier waar je Firefly Lane kunt streamen.

De Familie Claus 3 (7 december)

Netflix

Opa en Jules in 'De Familie Claus'. Bron: Netflix
Mama organiseert dit jaar een skivakantie in de bergen, tijdens de kerstperiode… Opa en Jules moeten daarom stiekem vanuit het hotel opereren om het kerstfeest alsnog door te kunnen laten gaan. Lees hier waar je vanaf 7 december De Familie Claus 3 kunt kijken.

Guillermo del Toro's Pinocchio (9 december)

Netflix

Pinocchio in 'Guillermo del Toro's Pinocchio'. Bron: Netflix
Pinocchio is een houten marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Wanneer hij tot leven wordt gewekt, haalt hij kattenkwaad uit. In zijn leven leert hij enkele belangrijke lessen. Lees hier waar je vanaf 9 december Guillermo del Toro's Pinocchio kunt kijken.

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths (16 december)

Netflix

Daniel Giménez Cacho als Silverio in 'BARDO'. Bron: Netflix
Een film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland. Lees hier waar je BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths.

The Volcano: Rescue from Whakaari (16 december)

Netflix

Still uit de film 'The Volcano: Rescue from Whakaari. Bron: Netflix
De film toont de menselijke moed en veerkracht na een tragische vulkaanramp in Nieuw-Zeeland. Lees hier waar je vanaf 16 december The Volcano: Rescue from Whakaari kunt kijken.

Emily in Paris, S3 (21 december)

Netflix

Lily Collins als Emily in 'Emily in Paris'. Bron: Netflix
Emily Cooper, een ambitieuze twintiger uit het Amerikaanse Midwesten, verhuist naar Parijs voor een onverwachte carrièrekans. Ze moet voor een Amerikaanse invalshoek zorgen bij een gerenommeerd Frans marketingbureau. Een jaar nadat Emily voor haar droombaan van Chicago naar Parijs is verhuisd, staat ze voor een lastige uitdaging. Zowel op werk als in de liefde moet ze keuzes maken die niet in de laatste plaats bepalend zijn voor haar toekomst in Frankrijk. Bekijk hier waar je Emily in Paris kunt streamen.

Alice in Borderland, S2 (22 december)

Netflix

Kento Yamazaki en Tao Tsuchiya in 'Alice in Borderland' seizoen 2. Bron: Netflix
Met zijn twee vrienden belandt een door videospellen geobsedeerde jongeman in een vreemde versie van Tokio waar zij moeten deelnemen aan gevaarlijke spellen. In het tweede seizoen moeten ze overduidelijk hun volgende grote strategie uitstippelen. Bekijk hier waar je Alice in Borderland kunt streamen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (23 december)

Netflix

Daniel Craig als Benoit Blanc in 'Glass Onion'. Bron: Netflix
In dit avontuur bevinden we ons in Griekenland voor het gloednieuwe mysterie. Mr. Bron heeft een groep mensen, én detective Benoit Blanc, uitgenodigd voor een spannend spelletje moordmysterie. Over het hele eiland heeft hij hints verstopt. Wie heeft hem (zogenaamd) vermoord? Maar dan, hoe kan het ook anders, vindt er een echte moord plaats… Wie heeft dit op zijn of haar geweten? Lees hier waar je vanaf 23 december Glass Onion kunt kijken.

Roald Dahl's Matilda the Musical (25 december)

Netflix

Alisha Weir en Lashana Lynch in 'Matilda the Musical'. Bron: Netflix
Het verhaal volgt Matilda, een jonge boekenwurm en tevens wonderkind, die wordt mishandeld door haar onwetende ouders, maar ook nog eens ontluikende telekinetische gaven heeft. Op een school gerund door onaardige directrice Miss Trunchbull vindt ze een geestverwant in haar leraar, Miss Honey, die haar aanmoedigt om zichzelf te zijn. Lees hier waar je vanaf 25 december Roald Dahl's Matilda the Musical kunt kijken.

The Witcher: Blood Origin (25 december)

Netflix

Michelle Yeoh, Sophia Brown en Laurence O'Fuarain in 'The Witcher: Blood Origin'. Bron: Netflix
De film vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd en dat zich afspeelt in de elfenwereld, 1.200 jaar voor The Witcher. De film gaat over het ontstaan van de allereerste Witcher en de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen. Bekijk hier waar je vanaf 25 december The Witcher: Blood Origin kunt streamen.

Treason (26 december)

Netflix

Bron: Netflix
Getraind en verzorgd door MI6, lijkt de carrière van Adam Lawrence vast. Maar wanneer het verleden hem inhaalt in de vorm van Kara, een Russische spion met wie hij een gecompliceerd verleden deelt, wordt hij gedwongen alles en iedereen in zijn leven in twijfel te trekken. Bekijk hier waar je vanaf 26 november Treason kunt streamen.

Zwanger & Co (29 december)

Netflix

Bron: Dutch FilmWorks
Van romcom-koning Johan Nijenhuis komt deze nieuwe Nederlandse komedie, waarin weeën keihard opgevangen moeten worden. De cast is veelbelovend met onder andere Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Maaike Martens, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Bo Maerten en Manuel Broekman. Lees hier waar je de film Zwanger & Co kunt kijken.

White Noise (30 december)

Netflix

Adam Driver, Greta Gerwig, Raffey Cassidy e.a. in 'White Noise'. Bron: Netflix
White Noise dramatiseert de pogingen van een hedendaagse Amerikaanse familie om met de alledaagse conflicten van het dagelijks leven om te gaan, terwijl ze worstelt met de universele mysteries van liefde, dood en de mogelijkheid van geluk in een onzekere wereld. Lees hier waar je vanaf 30 december White Noise kunt kijken.

Verder op Netflix

 • The BFG (1 december)
 • The Godfather (1 december)
 • The Godfather Part II (1 december)
 • Sr. (2 december)
 • The Blacklist, S9 (3 december)
 • Downton Abbey (film, 5 december)
 • To Hot to Handle, S4a (7 december)
 • How to Ruin Christmas, S1 (9 december)
 • I Believe in Santa (14 december)
 • To Hot to Handle, S4b (14 december)
 • Don't Pick Up the Phone (14 december)
 • Julestorm, S1 (16 december)
 • Rundfunk: Jachterwachter (17 december)
 • Reviviendo la Navidad (20 december)
 • I AM A KILLER, S4 (21 december)
 • The Circle USA, S5a (28 december)

Actuele video's

Meer actuele video's