Matilda: The Musical

Matilda: The Musical (2022)

Meet The Exception to the Rules

[7 / 10]

Matilda: The Musical (2022)

Recensies van Matilda: The Musical

7 24.272 stemmen

Matilda: The Musical kijken

Streamen € 9,99 per maand

Matilda: The Musical NIEUWS

Matilda: The Musical TRAILER

Matilda: The Musical SYNOPSIS

Het verhaal volgt Matilda (Alisha Weir), een jonge boekenwurm en tevens wonderkind, die wordt mishandeld door haar onwetende ouders, maar ook nog eens ontluikende telekinetische gaven heeft. Op een school gerund door onaardige directrice Miss Trunchbull (Emma Thompson) vindt ze een geestverwant in haar leraar, Miss Honey (Lashana Lynch), die haar aanmoedigt om zichzelf te zijn.

Matilda is een Amerikaanse en Britse drama- komedie- muziek- en familiefilm uit het jaar 2022. Deze productie is geregisseerd door Matthew Warchus ('Pride' en 'Simpatico'). Met Emma Thompson, Andrea Riseborough en Lashana Lynch in de hoofdrol.

Deze productie is geschreven door Dennis Kelly en gebaseerd op de gelijknamige en wereldberoemde kinderroman uit het jaar 1988 van Roald Dahl en de muzikale bewerking van het boek uit 2010. Het is ook de tweede verfilming van de roman, na de succesvolle verfilming van 1996 geregisseerd door en mede-starring Danny DeVito.

Sony Pictures Releasing zal Roald Dahl's 'Matilda' the Musical in het Verenigd Koninkrijk uitbrengen in de bioscoop, terwijl streamingdienst Netflix deze musicalfilm in december 2022 online zet.