Deze films komen in december 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in december 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Avatar: The Way of Water en meer

Film :

Deze aankomende maand (december 2022) verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder ander her langverwachte James Cameron-epos Avatar: The Way of Water. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Violent Night (1 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Ho Ho Ho, I have a Machine Gun! De film van de makers van Nobody en John Wick is een bloederige anti-kerstfilm met Santa Claus, Scrooge en Krampus. Brutale actie met topacteur David Harbour in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Violent Night kunt kijken.

Devotion (1 december)

Bioscoop

Bron: Amazon Studios
Het aangrijpende waargebeurde verhaal van twee elite jachtpiloten van de Amerikaanse marine tijdens de Koreaanse oorlog. Hun grote heroïsche offers zouden hen uiteindelijk de meest gevierde wingmen van de marine maken. Met hoofdrollen voor Jonathan Majors en Glen Powell. Lees hier waar je de film Devotion kunt kijken.

Lyle, Lyle, Crocodile (7 december)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Van de makers van The Greatest Showman komt deze familiefilm met een zingende krokodil. Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh om zich aan te passen aan zijn nieuwe school en vrienden. Dat verandert allemaal wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en waanzinnige muziek. Met de stem van zanger Shawn Mendes. Lees hier waar je de film Lyle, Lyle, Crocodile kunt kijken.

Call Jane (8 december)

Bioscoop

Bron: Roadside Attractions
Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Actuele en aangrijpende dramafilm met een glansrol voor Elizabeth Banks en Sigourney Weaver. Lees hier waar je de film Call Jane kunt kijken.

Armageddon Time (8 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze film is een zeer persoonlijk coming-of-age-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. De uitstekende sterrencast van de film bestaat onder meer uit acteur en Sir Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong. Lees hier waar je de film Armageddon Time kunt kijken.

Lees ook het artikel: Deze films komen in november 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Avatar: The Way of Water (14 december)

Bioscoop

Bron: 20th Century Fox
Het lange wachten is over. Regisseur James Cameron heeft het peperdure (tussen $350 miljoen en $400 miljoen dollar) tweede deel van de Avatar-reeks gemaakt, waar de hele cast weer te zien en te horen is. Jake Sully, Neytiri, Ronal en schurk van het stuk Colonel Miles Quaritch zijn weer van de partij in een splinternieuw sciencefiction avontuur waar de wereld - als het goed is - op wacht. Lees hier waar je de film Avatar: The Way of Water kunt kijken.

Hotel Sinestra (14 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Een Nederlandse familiefilm met rollen voor Bobbie Mulder, Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger. Als een boze Ava tijdens de skivakantie per ongeluk alle volwassenen heeft weg gewenst, moeten zij en haar vrienden alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren. Lees hier waar je de film Hotel Sinestra kunt kijken.

Triangle of Sadness (15 december)

Bioscoop

Bron: September Films
De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een zeer luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. Een prijswinnende en scherpe komedie- en dramafilm met Woody Harrelson, Harris Dickinson en Charlbi Dean in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Triangle of Sadness kunt kijken.

Puss in Boots: The Last Wish (21 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze winter keert onze geliefde, melkdrinkende, roekeloze, onbevreesde katachtige terug. Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation weer een splinternnieuw avontuur in het Shrek-universum. Met de stemmen van natuurlijk Antonio Banderas en Salma Hayek. Lees hier waar je de film Puss in Boots: The Last Wish kunt kijken.

I Wanna Dance with Somebody (22 december)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
De vreugdevolle, emotionele maar ook hartverscheurende viering van het leven en de muziek van Whitney Houston, een van de grootste vrouwelijke R&B-popvocalisten aller tijden. Volg haar bijzondere en ook tragische reis van obscuriteit naar muzikale superster. Met Naomi Ackie en Stanley Tucci in de hoofdrol. Lees hier waar je de film I Wanna Dance with Somebody kunt kijken.

Faithfully Yours (22 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Het verhaal gaat over Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap). De dames nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de zinderende spanning en ontlading. Nederlandse thriller met topcast. Lees hier waar je de film Faithfully Yours kunt kijken.

De Tatta's (22 december)

Bioscoop

Bron: Independent Films
Wie wil er nou niet schathemeltjerijk worden? Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Grote rijkdom en armoede komen dichtbij elkaar in deze komedie met Nederlandse allure. Lees hier waar je de film De Tatta's kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's