Recensie: The Wonder is claustrofobisch mysterie over de kracht van geloof

Recensie: The Wonder is claustrofobisch mysterie over de kracht van geloof
Met topactrice Florence Pugh

Film :

Vanaf 16 november is de film The Wonder te zien op Netflix. De plaatjes zijn prachtig, de sfeer is duister de cast is erg sterk, maar één ding is zeker: dit is geen film voor het grote publiek die er dankzij Netflix wel naar gaat kijken. Lees hier de filmrecensie van The Wonder.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Manna from Heaven
Een Britse verpleegster Lib Wright wordt achtervolgd door haar verleden. Ze reist in 1862 van Engeland naar een afgelegen Iers dorp om het wonderlijke vasten van een klein meisje te onderzoeken.

Acteur Toby Jones, Dermot Crowley, en Ciarán Hinds in de film 'The Wonder'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 7,1

De film The Wonder is een boekverfilming van het werk van romanschrijver Emma Donoghue - bekend van haar andere prachtige boek Room, waarvan de boekverfilming in 2016 al hoge ogen gooide - met de prachtige actrice Florence Pugh in de hoofdrol. Een duister en claustrofobisch verhaal die uiteindelijk gaat over de kracht van geloof. De Chileense filmmaker Sebastián Lelio zet met The Wonder een arthousefilm neer met prachtige decors en bizarre muziek. Lelio legt een verband tussen cinema, religie en liefde op een manier waar de meeste Netflix-regisseurs alleen maar van kunnen dromen. Als je liefhebber bent van het werk van Pugh, ga je waarschijnlijk een hoop leuke dingen zien. Als je liever een film ziet die wat sneller gaat of de gemiddelde Netflix-kijker wat beter kan bekoren, kan je beter wat anders kiezen. Drie sterren.

Cast
Naast Florence Pugh (Midsommar) en Kíla Lord Cassidy (The Doorman) zijn ook Tom Burke (Mank), Niamh Algar (Stranger in the Night), Toby Jones (The Pale Blue Eye), Ciarán Hinds (Belfast) en Dermot Crowley (The Death of Stalin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sebastián Lelio (Gloria Bell).

Vanaf 16 november 2022 is de film The Wonder te zien op Netflix. Genre: drama, thriller, mysterie. Tijdsduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's