Recensie: The Menu met dodelijke verrassingen krijgt bijna vijf michelinsterren

Recensie: The Menu met dodelijke verrassingen krijgt bijna vijf michelinsterren
Heerlijke horrorsatire met acteur Ralph Fiennes

Film :

Vanaf 24 november is de film The Menu te zien in de Nederlandse bioscopen. Als chef Slowik (Ralph Fiennes) hard in zijn handen klapt, zit je gelijk rechtop in je stoel. Van het koken op het hoogste niveau smullen de gasten in de bioscoopstoelen. Lees hier de filmrecensie van The Menu.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Painstakingly Prepared. Brilliant Execution."
Het verhaal gaat over de geliefden Margot en Tyler. Zij reizen naar een eiland. Daar mogen ze in een exclusief restaurant uitgebreid dineren onder begeleiding van de chef Slowik. Tijdens het evenement heeft de chef een paar schokkende verrassingen voor zijn gasten in petto.

Acteur Ralph Fiennes en Anya Taylor-Joy in de film 'The Menu'

Beoordeling van Gid.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,6

We oogsten, we fermenteren en we geleren: met deze woorden gaan we de keuken in, waar een paar hoogstaande culinaire gerechten worden bereid. De makers van de ijzersterke serie Succession komen met een film in de vorm van een menu van meerdere gangen, waarbij de amuse, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht samenkomen in één zeer verontrustende finale. Zonder spoilers weg te geven: actrice Hong Chau als gastvrouw Elsa en Ralph Fiennes als Chef Slowik zijn de absolute hoogtepunten in deze productie, met naast deze twee fantastische rollen een cast waar je alleen maar van kan smullen. De verrassingen zijn goed doordacht: let vooral op de kleine details die de film erg groot maken. The Menu is een meesterwerk die we niet aan zagen komen. Vier en halve ster.

Cast
Naast Ralph Fiennes (No Time to Die) en Hong Chau (The Whale) zijn ook Anya Taylor-Joy (Peaky Blinders), Nicholas Hoult (The Favourite), Judith Light (Who's the Boss), Janet McTeer (Me Before You), John Leguizamo (Encanto), Paul Adelstein (Prison Break) en Aimee Carrero (Spirited). Deze productie is geregisseerd door Mark Mylod (Game of Thrones).

Vanaf 24 november is The Menu te zien in de bioscoop. Genre: thriller, komedie. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's