Andere Tijden Special over asielcrisis jaren 90 maandag te zien op NPO 2

Andere Tijden Special over asielcrisis jaren 90 maandag te zien op NPO 2
Ook nu kampt Nederland met veel asielzoekers

Kijktip :

De laatste jaren sleept Nederland zich door een lange asielcrisis. De burgeroorlog in Syrië, de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en de Russische inval in Oekraïne jagen duizenden mensen naar ons land. Andere Tijden gaat maandag (28 november) in een special terug naar een andere asielcrisis: die van de jaren negentig.

Andere Tijden Special over asielcrisis gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Joegoslavië
In de jaren negentig is er een asielcrisis door de oorlog in toenmalig Joegoslavië. COA-directeur Erry Stoové en minister Hedy d'Ancona hebben er hun handen vol aan. De Centrumpartij van Hans Janmaat is vrijwel de enige partij die de asielopvang wil beperken, maar ook in de ministerraad worden zorgen geuit over de instroom.

Pizza-avonden
IND'er Peter van Lent organiseert samen met zijn collega's pizza-avonden om de stapels aanvragen door te werken. Als in 1996 weer fors minder asielzoekers naar Nederland komen, bezuinigt de overheid op locaties en personeel, om bij de volgende vluchtelingengolf weer achter de feiten aan te lopen. Wat hebben we geleerd?

De Andere Tijden Special over de asielcrisis uit de jaren negentig is maandag 28 november om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's