Indrukwekkende docu Ga terug en haal het maandag te zien op NPO 2

Indrukwekkende docu Ga terug en haal het maandag te zien op NPO 2
Clarice Gargard onderzoekt 'zwart verzet'

Kijktip :

Zorgt Black Lives Matter voor echte verandering of is er meer nodig? Clarice Gargard verdiept zich in de documentaire Ga terug en haal het in Nederland, Suriname en Curaçao in het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet.

Ga terug en haal het gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verzetsstrijders
Gargard reist door tijd en ruimte en haalt herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op in Nederland, Suriname en Curaçao over het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen? In Nederland spreekt Gargard onder anderen André Reeder, oud LOSON-lid (links-marxistische Surinaamse studentenvereniging).

Zwarte Piet
Jeanne Henriquez, conservator van het Tula museum op Curaçao, vertelt hoe het land nog steeds als een kolonie van Nederland functioneert. Nederland bepaalt nog steeds alles. Gargard spreekt ook Lulu Helder over het eerste antizwartepietprotest in de jaren negentig; Zwarte Piet is Zwart Verdriet. Bij dit protest waren meer politieagenten, met buitenproportioneel zwaar geschut, aanwezig dan demonstranten.

De documentaire Ga terug en haal het is maandag 28 november om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Ga terug en haal het terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's