Recensie: Troll brengt Noorse rampenfilm met mythische beest op weg naar Oslo

Recensie: Troll brengt Noorse rampenfilm met mythische beest op weg naar Oslo
Van de makers van Tomb Raider en The Wave

Film :

Vanaf 1 december is de film Troll te zien op Netflix. We wisten al dat de Noren hele fijne rampenfilms kunnen maken die niet onder doen voor Hollywood-producties. De film Troll bewijst dat maar weer eens: een film die doet denken aan King Kong en Gozilla, maar nu komt het gigantische wezen uit de bergen. Lees hier de filmrecensie van Troll.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Mountains will move"
Ergens diep in de berg van Dovre ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangen te zijn geweest. Het enorme wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen. Maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond?

Acteur Mads Sjøgård Pettersen, Ine Marie Wilmann, Kim S. Falck-Jørgensen en Gard B. Eidsvold in de film 'Troll'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 6,1

Liefhebbers van rampenfilms hebben best een aardige tijd met deze nieuwe productie van regisseur Roar Uthaug (Tomb Raider), die uitpakt met prima special effects en visueel spektakel. Het spoor van totale destructie is degelijk neergezet en de legeraanvallen met raketten en kogels wordt op je televisiescherm getoverd. Het verhaal doet niets nieuws en heeft goed gekeken naar andere rampenfilms. Uiteindelijk is ook hier de mensheid niet de beste vrienden met dit mythische wezen, maar groot drama - zoals in King Kong - blijft uit. Actrice Ine Marie Wilmann en cast doen niets verkeerd, maar héél goed is Troll ook niet. Drie sterren.

Cast
Naast Ine Marie Wilmann (Kosmos) en Kim S. Falck-Jørgensen (The Bambi Effect) zijn ook Mads Sjøgård Pettersen (Eddie the Eagle) en Anneke von der Lippe (The Girl from Oslo) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Roar Uthaug (Tomb Raider).

Vanaf 1 december 2022 is de film Troll te zien op Netflix. Genre: fantasie, actie, avontuur. Tijdsduur: 103 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's