Recensie: Triangle of Sadness met Woody Harrelson is kaviaar kotsen met de rijken

Recensie: Triangle of Sadness met Woody Harrelson is kaviaar kotsen met de rijken
Bejubelde film van de makers van The Square

Film :

Vanaf 15 december draait de film Triangle of Sadness in de bioscopen. Menig kijker gaat zijn of haar 'Triangle of Sadness', ofwel het stukje tussen je wenkbrauwen fronzen en bedenken waar de film heen zal gaan. Inktzwarte satire met een duidelijke boodschap: de überrijken van deze wereld krijgen een veeg uit de pan. Lees hier de filmrecensie van Triangle of Sadness.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Carl en Yaya
Modellen Carl en zijn partner Yaya worden op een luxe cruise uitgenodigd. Door een ongeluk zinkt het jacht en strandt het koppel met enkele miljardairs en een schoonmaakster op een eiland. In een strijd om te overleven gaat de hiërarchie helemaal op de schop.

Actrice Charlbi Dean (Yaya) en Harris Dickinson (Carl) in de film 'Triangle of Sadness'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,7

In deze bizarre en grappige Palme d'Or-winnaar van regisseur Ruben Östlund wordt de sociale hiërarchie op zijn kop gezet, waardoor de smakeloze relatie tussen macht en schoonheid wordt onthuld. De film wordt in drie delen geserveerd: Carl en Yaya, Het Jacht, en tot slot Het Eiland. Met ijzersterke rollen voor Harris Dickinson en de prachtige actrice Dolly De Leon, die in het laatste deel vooral aan bod komt. De kaptein wordt vertolkt door niemand minder dan Woody Harrelson, die samen met acteur Zlatko Buric een hilarisch koppel vormt. De boodschap is briljant en de 147 minuten vliegen voorbij, alleen mensen die filmhuis-elementen (vooral het eerste deel) en ranzige scènes niet kunnen waarderen haken misschien vroegtijdig af. Wacht in ieder geval goed tot er op het fluitje wordt geblazen. Vier sterren.

Cast
Naast Harris Dickinson (The King's Man) en Charlbi Dean (Don't Sleep) zijn ook Woody Harrelson (Midway), Dolly De Leon (On The Job), Alicia Eriksson, Iris Berben (Lang lebe die Königin), Amanda Walker (Sense8) en Zlatko Buric (2012). Deze productie is geregisseerd door Ruben Östlund (The Square).

Vanaf 15 december 2022 is de film Triangle of Sadness te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 147 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's