Recensie: in Lyle, Lyle, Crocodile zijn de liedjes beter dan de film

Recensie: in Lyle, Lyle, Crocodile zijn de liedjes beter dan de film
Van de makers van The Greatest Showman en La La Land

Film :

Vanaf 7 december is de film Lyle, Lyle, Crocodile te zien in de bioscopen. Tijdens de feestdagen gaan we genieten van een zingende krokodil waar kinderen en musicalliefhebbers van kunnen gaan houden. Een reptiel dat niet houdt van voedselverspilling: dat is pas duurzaam! Lees hier de filmrecensie van Lyle, Lyle, Crocodile.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De zingende Krokodil
Als het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh erg moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Lyle ontdekt. Lyle is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek.

Onder andere Constance Wu en Javier Bardem in de film 'Lyle, Lyle, Crocodile'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 6,1

De film is gebaseerd op het beroemde kinderboek van Bernard Waber. De herkenbare tekeningen zijn ook te zien in de film, die bij kinderen zeer populair kunnen zijn. De computeranimatie is gewoon degelijk en de cast trekt alles uit de kast om een feestje van te maken. Zo zien we een fantastische Javier Bardem als een flamboyante goochelaar die samen met Lyle (met de stem van zanger Shaw Mendes) de show steelt. Hoogtepunten zijn het openingsnummer 'Top of the World' en 'Take a Look at us Now', die een fijne energiebooster zijn. De bekende klassiekers 'Sir Duke' van Stevie Wonder en natuurlijk 'Crocodile Rock' van Elton John mochten in de finale niet ontbreken. Helaas wandelt het verhaal het voorspelbare pad met uitgekauwde thema's als "overwin je angsten", eenzaamheid en "volg je dromen". Daarin niets nieuws onder de zon dus. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Constance Wu (Crazy Rich Asians) en Scoot McNairy (Blonde) zijn ook Winslow Fegley (8-Bit Christmas), Javier Bardem (Dune) te zien in deze film. En de stem van Shawn Mendes (Lyle) is te horen in deze familiefilm. Deze productie is geregisseerd door Josh Gordon (Office Christmas Party).

Vanaf 7 december is de film Lyle, Lyle, Crocodile te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, muziek, familie. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's