Recensie: Glass Onion: A Knives Out Mystery is ingewikkelde Cluedo dat eigenlijk best simpel is

Recensie: Glass Onion: A Knives Out Mystery is ingewikkelde Cluedo dat eigenlijk best simpel is
Benoit Blanc op zonnig avontuur

Film :

Vanaf 23 december staat de film Glass Onion: A Knives Out Mystery op Netflix. Regisseur Rian Johnson verraste in 2019 met een geweldige film met de titel Knives Out. Netflix was er als de kippen bij om de rechten op de vervolgen te kopen. Kan dit deel het vorige doen vergeten? Lees hier de recensie van Glass Onion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Messen tevoorschijn!
In dit avontuur bevinden we ons in Griekenland voor het gloednieuwe mysterie. Mr. Bron heeft een groep mensen, én detective Benoit Blanc, uitgenodigd voor een spannend spelletje moordmysterie. Over het hele eiland heeft hij hints verstopt. Wie heeft hem (zogenaamd) vermoord? Maar dan, hoe kan het ook anders, vindt er een echte moord plaats… Wie heeft dit op zijn of haar geweten?

Daniel Craig als Benoit Blanc in 'Glass Onion'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ n.n.b.

Na het verrassende succes van Knives Out, zowel onder critici als onder het publiek, ligt er een zware taak voor regisseur Rian Johnson om - ditmaal onder een mega Netflix-contract - in de buurt te komen. En we kunnen wel stellen dat dit hem uitstekend gelukt is. Het startpunt is ditmaal een beetje groter als de laatste keer. Of misschien wel beter: het huis is wat groter. In plaats van een familie gaat het in het tweede deel uit de Knives Out saga om een vriendengroep, wat uiteraard een andere dynamiek met zich meebrengt. De complimenten gaan ditmaal opnieuw naar de set- en productiedesigners, maar ook naar Janelle Monáe, die een interessante rol met zich meedraagt die misschien wel het beste de boodschap van deze film typeert: de ui bestaat uit vele lagen, maar uiteindelijk is de laag op de oppervlakte toch de belangrijkste. 4,5 ster.

Cast
Naast Daniel Craig (Knives Out), Janelle Monáe en Edward Norton (Birdman) spelen ook Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Leslie Odom Jr. (One Night in Miami), Kathryn Hahn (WandaVision) en nog veel meer grote sterren in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rian Johnson (The Last Jedi).

Vanaf 23 december 2022 is Glass Onion te kijken op Netflix. Genre: mysterie, komedie. Tijdsduur: 139 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's