Top 5: deze dramafilms gaan deze winter in première in Nederlandse bioscopen

Top 5: deze dramafilms gaan deze winter in première in Nederlandse bioscopen
Met The Banshees of Inisherin en meer

Film :

We kijken vooruit op de komende winter en dan zien we toch hele mooie filmproducties aankomen. Onder andere topdrama The Banshees of Inisherin en het prijswinnende Triangle of Sadness gaan deze winter in prèmiere. Gids.tv heeft 5 films uitgekozen die opvallen tussen alle films die de bioscopen binnenkort aandoen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

5. Triangle of Sadness (nu te zien)

Bioscoop

Bron: September Films
In deze bizarre en grappige Palme d'Or-winnaar van regisseur Ruben Östlund wordt de sociale hiërarchie op zijn kop gezet, waardoor de smakeloze relatie tussen macht en schoonheid wordt onthuld. De film die je niet mag missen. Lees hier waar je de film Triangle of Sadness kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Triangle of Sadness.

4. A Man Called Otto (vanaf 3 februari)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Otto Anderson (Tom Hanks) is een norse weduwnaar die alleen plezier beleeft aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Wanneer een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een bijzondere en onverwachte vriendschap die zijn wereld op zijn kop zal zetten. Een tweede Amerikaanse verfilming van de Zweedse roman uit 2012 met gelijknamege titel. Lees hier waar je de film A Man Called Otto kunt kijken.

3. The Whale (16 februari)

Bioscoop

Bron: A24
Deze film is inmiddels veelbesproken in de media, gezien de bizarre transformatie die hoofdrolspeler Brendan Fraser onderging voor de vertolking van een Engelse leraar met overgewicht. Zoals de vlaggen er nu bij hangen, gaat The Whale een drama worden van de bovenste plank. Lees hier waar je de film The Whale kunt kijken.

2. The Fabelmans (2 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Als meesterregisseur Steven Spielberg zijn eigen jeugd op het witte doek gaat toveren, kunnen we alleen maar enthousiast worden. Pure filmmagie en topdrama inclusief topcast. Onder andere actrice Michelle Williams, Seth Rogen en Paul Dano doen mee. Bekijk hier waar je de film The Fabelmans kunt kijken.

1. The Banshees of Inisherin (26 januari)

bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
In de eerste maand van volgend jaar komt er een juweel van een productie uit in de Nederlandse bioscopen. De cast van In Bruges komt terug met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri-regisseur Martin McDonagh in de regiestoel. IJzersterk drama met gouden rand. Lees hier waar je de film The Banshees of Inisherin kunt kijken.

Bekijk hier welke films er nu in de bioscoop draaien en zie hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's