Recensie: Faithfully Yours is matige thriller vol vreemdgaan en grote leugens

Recensie: Faithfully Yours is matige thriller vol vreemdgaan en grote leugens
Met Bracha van Doesburgh en Elise Schaap

Film :

Vanaf 22 december is de film Faithfully Yours te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij houden van actrices Bracha van Doesburgh, Elise Schaap en de sterke acteurs Nasrdin Dchar en Gijs Naber. Maar helaas, dit is een film die we héél snel vergeten zijn. Lees hier de filmrecensie van Faithfully Yours.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Liegen leidt tot een pijnlijke waarheid
Beste vriendinnen Bodil en Isabel, blijkbaar gelukkig getrouwd, sluipen weg voor geheime affaires en gebruiken elkaar als alibi. Maar als Isabel opeens verdwenen is raakt Bodil verstrikt in haar eigen web van leugens.

Actrice Elise Schaap (Isabel) in de thriller 'Faithfully Yours'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 49% | IMDb ★ 6,7

Met regisseur André van Duren (De Helleveeg) aan het roer zijn de verwachtingen hoog, want hij heeft ook een mooie cast bij elkaar verzameld. Helaas komen die verwachtingen verre van uit: Bracha van Doesburgh speelt als Bodil zo'n onsympatieke karakter, dat zelfs Ebenezer Scrooge er nog een puntje aan kan zuigen. Daardoor voelt de hele film kil en koud aan. Je leeft eigenlijk geen moment mee met deze vrouw, die van liegen haar handelsmerk heeft gemaakt. Terwijl de ene na de andere vergezochte plottwist zich aandient, schrijnen we richting de finale. Over die finale gesproken: die is zo ongeloofwaardig, dat je het eigenlijk niet serieus kan nemen. Faithfully Yours is verder erg saai, heeft tenenkrommende dialogen en is (bijna) nooit echt spannend. Op de valreep hebben we dit jaar nog een hele matige film te pakken, en dat is vooral erg jammer. Éen ster.

Cast
Naast Bracha van Doesburgh (Oogappels) en Elise Schaap (Stromboli) zijn ook Gijs Naber (Judas), Matteo Simoni (The Racer), Nasrdin Dchar (Het Gouden Uur) en Hannah Hoekstra (Diepe Gronden) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door André van Duren (De Bende van Oss).

Vanaf 22 december is de film Faithfully Yours te zien in de bioscopen. Genre: thriller. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's