Serierecensie: De stamhouder is nieuwe dramahit voor de publieke omroep

Serierecensie: De stamhouder is nieuwe dramahit voor de publieke omroep
Matthijs van de Sande Bakhuyzen zet bijzondere rol neer

Film :

Op 1 januari is de eerste aflevering van De stamhouder te zien op NPO 1. Diederik van Rooijen is terug bij de Nederlandse dramaseries: hebben we de eerste bescheiden hit van het jaar alweer te pakken? Lees hier onze eerste indruk van De stamhouder.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Liefdesnacht
Eind jaren '60 valt Alexander als een blok voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer zij na een mooie liefdesnacht erachter komt dat Alexanders vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, verdwijnt zij uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger.

Sallie Harmsen en Matthijs van de Sande Bakhuyzen in 'De stamhouder'. Bron: AVROTROS

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ n.n.b.

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van De stamhouder.

In 2022 maakte de verschillende publieke omroepen al furore met versc hillende goede dramaseries, waaronder Rampvlucht en Het jaar van Fortuyn. Met deze historische serie doet maker Diederik van Rooijen hetzelfde. Een serie die succesvol meerdere lagen bovenop elkaar weet te stapelen. Vooral de hoofdrolspelers Van de Sande Bakhuyzen en Harmsen verdienen de complimenten, alhoewel ze worden ondersteund door een geweldige cast van bijrolspelers. Van Rooijen laat met deze serie maar weer eens zien hoe veelzijdig hij is, want naast het zwarte randje laat hij ook een rasecht familiedrama zien. De stamhouder zet wat ons betreft de traditie van goede dramaseries van de NPO voort. 4 sterren.

Cast
Naast Sallie Harmsen en Matthijs van de Sande Bakhuyzen zijn onder meer Robert den Hoog (Sleepers), Marcel Hensema (De marathon) en Gijs Scholten van Asschat (Piece of My Heart) te zien in deze serie. Deze productie wordt geleid door Diederik Van Rooijen (Penoza: The Final Chapter).

Vanaf 1 januari 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van De stamhouder te streamen te zien op NPO 1. Het hele seizoen is al te streamen op NPO Plus. Genre: geschiedenis, drama. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's