Vanavond op tv: start Ministars, Het water komt, nieuw seizoen Chantals Pyjama Party

Vanavond op tv: start Ministars, Het water komt, nieuw seizoen Chantals Pyjama Party
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 januari

Kijktip :

Vanavond kun je eindelijk weer kijken naar een nieuwe talentenjacht, na het schandaal rond The Voice was het even stil op dit vlak. Maar je kunt ook kijken naar een nieuwe docuserie over de watersnoodramp. Verder viert Chantal Janzen een gezellig feestje en gaat Jan Slagter op bezoek bij Paleis Het Loo. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Chantals Pyjama Party

RTL 4
20:00 uur

De echte nachtdieren kunnen vrijdag wegblijven bij RTL 4, want dan is het tijd voor de liefhebbers van de pyjama. Chantal Janzen presenteert vanaf dan namelijk weer Chantal's Pyjama Party, waarin zowel de gasten als de kijker teruggaan naar het nostalgische gevoel van de spelshows van vroeger. Ten opzichte van vorig seizoen is er wel het een en ander veranderd: er zijn nieuwe spellen, een nieuw decor en ook komen er natuurlijk nieuwe duo's om de hoek kijken, die bij Chantal op bezoek komen. Uiteraard onder één voorwaarde: de gasten moeten hun allermooiste pyjama’s uit de kast trekken. De vrijdagavond wordt omgebouwd tot een ouderwets gezellige familieavond waarbij Chantal haar publiek uitnodigt om te feesten, juichen, en genieten. Als kind en als volwassene wil je hier bij zijn en het liefst zelf meespelen.

Nieuw: Het water komt

NPO 2
20:27 uur

Vier vrijdagen lang is op NPO 2 de documentaireserie Het water komt te zien. Presentator Wilfried Baaijens gaat in deze documentaire op zoek naar de oorsprong en de gevolgen van de Watersnoodramp, de ramp die dit jaar precies 70 jaar geleden door ons land trok. Met archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp. Komen we misschien tot de conclusie dat we niet genoeg hebben geleerd? In de eerste aflevering gaan we terug naar de fatale nacht zelf: de nacht van 31 januari op 1 februari. Wat gebeurde er nu precies? Ooggetuigen vertellen wat ze - vaak als jonge kinderen - hebben meegemaakt. Ook horen we het verhaal van de Urker vissers die te hulp schoten en van een Terschellingse kapitein en zijn bemanning, die tot de eerste slachtoffers van de ramp behoorden.

Nieuw: Ministars

SBS 6
20:29 uur

Hoe groot is de kans dat je een duet mag zingen met een grote nationale of internationale superster zoals Adele, Davina Michelle, Dua Lipa en Justin Bieber? In de nieuwe muziekcompetitie Ministars is dat allemaal mogelijk. Vanaf vrijdag te zien op SBS6. In het programma komt een droom uit voor een aantal jongens en meiden tussen de acht en vijftien jaar. Zij krijgen de kans om mee te zingen met de videoclip van hun favoriete artiest en ook nog eens geld kunnen verdienen: een spaarrekening van 25.000 euro! Iedere week en iedere show zullen ze beoordeeld worden door een jury bestaande uit Miss Montreal, Snelle en Rolf Sanchez. Echter, hun stem is niet doorslaggevend. Ondertussen kijkt er namelijk ook een onafhankelijke publieksjury mee.

Special: MAX op Paleis Het Loo

NPO 2
22:09 uur

Vanavond is de special van Omroep Max over Paleis het Loo te zien op NPO 2. Omroepbaas Jan Slagter gaat op bezoek in het paleis, die na een fikse renovatie flink is opgeknapt. Het is inmiddels een museum, maar Jan krijgt wel een hele bijzondere rondleiding. Na een vier jaar durende verbouwing, die het paleis al die tijd gesloten hield, bezoekt Slagter samen met conservator Johan de Haan het vernieuwde Paleis Het Loo. Ze verwonderen zich over de zitkamer uit 1952 van Prins Bernhard, die in oude staat is teruggebracht en waar zelfs de luciferdoosjes nog in de asbakken liggen. Naast het paleis zelf lopen Slagter en De Haan ook door de prachtige tuinen. Die tuinen waren hét symbool voor vorstelijke rijkdom, geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Ook vandaag de dag zijn die invloeden nog duidelijk zichtbaar.

Dramafilm: After the Wedding

NPO 3
22:27 uur

Isabel runt een weeshuis in Calcutta in de dramafilm After the Wedding. Als ze een mysterieuze donatie krijgt van iemand uit de Verenigde Staten, reist ze naar Yew York om deze multimiljonair, Theresa genaamd, te ontmoeten. Hun levens kruisen elkaar in het weekend, omdat Theresa's kind gaat trouwen.

Actuele video's

Meer actuele video's