Gids.tv kijktips: De beste blockbusters van 2023 in de Nederlandse bioscopen

Gids.tv kijktips: De beste blockbusters van 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Oppenheimer, Indiana Jones en meer

Film :

Wat gaat 2023 ons brengen in de Nederlandse bioscopen? Het programma is indrukwekkend met veel films waaronder Oppenheimer van Dunkirk regisseur Christopher Nolan. Met topacteur Cillian Murphy in de hoofdrol. Gids.tv heeft de belangrijkste titels van 2023 op een rij gezet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Babylon (januari)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Het moet de klapper van deze maand worden. De nieuwe film van regisseur Damien Chazelle zet het Hollywood van de roerige jaren '20 in het zonnetje: vol seks, orgies, drugs, intriges en extravagante feesten! De verwachtingen zijn hoog gespannen met onder andere Margot Robbie in een waanzinnige rol. Lees hier waar je de film Babylon kunt kijken.

The Fabelmans (februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze semi-autobiografische film gaat over de jeugd van filmmaker Steven Spielberg. Een persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. De verwachtingen zijn hooggespannen. Lees hier waar je de film The Fabelmans kunt kijken.

Klem (februari)

Bioscoop

Bron: September Films
De film gaat verder waar het laatste seizoen geëindigd is. Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Klem kunt kijken.

Magic Mike's Last Dance (februari)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Acteur Channing Tatum doet het nog één keer. Het verhaal van stripper Mike Lane gaat verder met niemand minder dan actrice Salma Hayek in een broeierige hoofdrol. Deze winter gaat hitsig en heet worden. Lees hier waar je de film Magic Mike's Last Dance kunt kijken.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (februari)

Bioscoop

Ant-Man
Scott Lang en Hope Van Dyne, samen met Hank Pym en Janet Van Dyne, verkennen het Quantum Realm, waar ze omgaan met bizarre en vreemde wezens en beginnen aan een avontuur dat de grenzen overschrijdt van wat ze voor mogelijk hielden. Lees hier waar je de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania kunt kijken.

Toen Ik Je Zag (maart)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De film is gebaseerd op de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling. Het boek werd omgetoverd tot een script door Ben Verbong, die tevens de regie op zich neemt. Met hoofdrollen voor Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Toen Ik Je Zag kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in januari 2023 in de Nederlandse bioscopen.

The Super Mario Bros. Movie (april)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Met Penguin Kingdom en Mushroom Kingdom als decor komt de wereldberoemde game tot leven in deze splinternieuwe animatiefilm. Met onder andere de stem van Chris Pratt als Mario en Anya Taylor-Joy als Princess Peach. Een fantastisch avontuur is aanstaande. Lees hier waar je de film The Super Mario Bros. Movie kunt kijken.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (mei)

Bioscoop

The Guardians in 'The Guardians of the Galaxy Vol. 3'. Bron: Marvel Studios
Nog steeds aan het bijkomen van het enorme verlies van Gamora, verzamelt Peter Quill zijn team om het universum en een van henzelf te verdedigen - een missie die het einde van de Guardians zou kunnen betekenen als deze niet slaagt. Lees hier waar je de film Guardians of the Galaxy Vol. 3 kunt kijken.

Fast X (mei)

Bioscoop

Vin Diesel als Don in 'Fast X'. Bron: Universal
Cipher (Charlize Theron) en Dante (Jason Momoa) werken samen en nemen het op tegen Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn familie, die op hun beurt weer worden geholpen door Tess (Brie Larson). Lees hier waar je de film Fast X kunt kijken.

The Flash (juni)

Bioscoop

Ezra Miller als Barry Allen in 'The Flash'. Bron: Warner Bros.
Barry Allen, een plichtsgetrouwe politieagent, verandert door een ongeluk in een laboratorium in The Flash, de snelste mens op aarde. Hij gebruikt zijn superkrachten om eigenhandig af te rekenen met The Dark Riders, een bende gemene slechteriken. Lees hier waar je de film The Flash kunt kijken.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (juni)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
De hoed, de zweep en het avontuur zijn terug in de (waarschijnlijk) de laatste film van Harrison Ford (80) in zijn iconische rol als professor archeologie Jones. Het avontuur gaat verder en belooft nu al een spektakel te worden. Lees hier waar je de film Indiana Jones and the Dial of Destiny kunt kijken.

Oppenheimer (juli)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Het verhaal van de rol van J. Robert Oppenheimer in de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. De combinatie regisseur Christopher Nolan en cast Cillian Murphy, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh en Emily Blunt gaat dit historisch drama indrukwekkend worden. Lees hier waar je de film Oppenheimer kunt kijken.

Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One (juli)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Het zevende deel van de Mission: Impossible-franchise komt eraan en Tom Cruise (60) vliegt, springt en rent weer in dikke actie in de bioscopen. Na het grote succes van blockbuster Top Gun, gaat dit er ook in als zoete koek. Lees hier waar je de film Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One kunt kijken.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (november)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Geen Katniss Everdeen maar wel een cast met mooie namen. Het is al weer het vijfde deel in de filmreeks The Hunger Games en dient als prequel voor The Hunger Games uit het jaar 2012. Met Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Burn Gorman, Peter Dinklage en Viola Davis in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes kunt kijken.

Dune: Part Two (november)

Bioscoop

Bron: Warner Bros.
Deze vervolgfilm laat de reis van Paul Atreides zien, verenigd met Chani en de Fremen, terwijl hij wraak wil nemen op de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert hij een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien. Lees hier waar je de film Dune: Part Two kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu in de Nederlandse bioscopen draaien. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's