Serierecensie: The Last of Us is ijzersterke gameverfilming van bijna vijf sterren

Serierecensie: The Last of Us is ijzersterke gameverfilming van bijna vijf sterren
Met Pedro Pascal en Bella Ramsey

Film :

Vanaf 16 januari is de serie The Last of Us te zien op HBO Max. Het wachten is over: maak je klaar voor een meeslepende, bloedstollend spannende, ontroerende en visueel imponerende survivalserie met een waanzinnige cast. In de eerste aflevering (81 minuten lang) wordt de boel gelijk op scherp gezet. Lees hier onze serierecensie van The Last of Us.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Joel en Ellie
Twintig jaar nadat de moderne beschaving totaal is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een enorme zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en de twee op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Bron: HBO | Warner Bros. Television Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 8,8

De combinatie Neil Druckmann, gamestudio Naughty Dog en regisseur Craig Mazin (Chernobyl) werpt zijn vruchten af in deze magistrale gameverfilming van het beroemde spel The Last of Us. Naast een werkelijk feest van herkenning voor de mensen die het spel gespeeld hebben of nog steeds spelen, is er ook erg veel te genieten voor de niet-gamer. Hoe verder je in het serie komt, hoe groter de beeldschone decors vol vervallen gebouwen en diepe duisternis worden. De serie is bij vlagen bloedstollend spannend, is zeer verhalend en heeft meer weg van een dramaserie dan van een actieserie. Als de actie dan losgaat, dan gaat het ook echt goed los. Een staande ovatie voor de cast, met Pedro Pascal (The Mandalorian) en de prachtige (en vloekende) Bella Ramsey in de hoofdrol. Deze serie gaat prijzen winnen en heel veel fans worden niet teleurgesteld, dat voorspellen we. Vier en halve ster.

Cast
Naast Pedro Pascal (The Unbearable Weight of Massive Talent) en Bella Ramsey (Game of Thrones) is ook Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate) en Merle Dandridge (Greenleaf) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Craig Mazin en Neil Druckmann (Chernobyl).

Vanaf 16 januari 2023 is de serie The Last of Us te zien op HBO Max. Genre: avontuur, drama, horror. Deze serie bevat 9 afleveringen. De eerste aflevering heeft een speelduur van 81 minuten, daarna volgen er delen van 46 tot 76 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's