Blue Monday 2023: beste feelgood films die je toch weer blij maken

Blue Monday 2023: beste feelgood films die je toch weer blij maken
Met Everything Everywhere All at Once en meer

Film :

Op 16 januari is het Blue Monday 2023. De meest depressieve dag in de meest donkere en sombere maand van het jaar: de dag waarop het salaris nog niet is gestort en dagen eeuwig lijken te duren. Gids.tv heeft 5 films uitgekozen die je zeker weer een positief en blij gevoel geven.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

5. Up (2009)

IMDb ★ 8,3

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
De muziek, de animatie, het avontuur en de belangrijke boodschap maken Up een onweerstaanbare productie die je gezien moet hebben. Vooral als je mensen moet missen in dit leven is dit een absolute must-see. Lees hier waar je de film Up kunt kijken.

4. Lion (2016)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8.0

Bron: Entertainment Film
Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de drukke straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Lees hier waar je de film Lion kunt kijken.

3. Grease (1978)

IMDb ★ 7,3

Bron: Cinema International Corporation
Sandy Olsson en Danny Zuko werden verliefd tijdens de warme zomer. Als ze er onverwachts achter komen dat ze nu op dezelfde middelbare school zitten, kunnen ze dan hun prille romance nieuw leven inblazen? Onverwoestbare en blije musicalfilm, gaat mee naar de volgende generaties. Lees hier waar je de film Grease kunt kijken.

2. Green Book (2018)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8.2

Bron: Entertainment One
Als er één film is doe je uit de donkere dagen van januari kan trekken, dan is het Oscarwinnaar Green Book wel. Een waargebeurd verhaal die geen generatie mag missen. Feelgood in hoofdletters met een zeer belangrijke boodschap. Lees hier waar je de film Green Book kunt kijken.

1. Everything Everywhere All at Once (2022)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,1

Bron: A24
Deze A24-productie werd een onverwachte hit en niet zonder reden. Het verhaal volgt een ouder wordende immigrantenvrouw die alleen maar haar belasting wil indienen, maar op een onverwacht avontuur gaat door parallelle universums. Deze bizarre film, boordevol actie en de emotionele boodschap zal ervoor zorgen dat je je familie wat steviger omhelst. Lees hier waar je de film Everything Everywhere All at Once kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Everything Everywhere All at Once.

Bekijk hier welke films er nu in de bioscoop draaien en zie hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV