Documentaireserie Planet Finance vanaf maandag 16 januari te zien op NPO 2

Documentaireserie Planet Finance vanaf maandag 16 januari te zien op NPO 2
Kijkje achter de schermen van het grote geld

Kijktip :

Vanaf maandag kun je kijken naar de nieuwe documentaireserie Planet Finance. Marije Meerman gaat op onderzoek uit en laat zien waar je geld met geld kunt verdienen, of verliezen…

Planet Finance gemist? Kijk alle afleveringen terug bij Gids.tv.

Shortsellers en valutagoeroes
Planet Finance geeft geen beleggingstips en is ook geen kruistocht tegen bankiers of de rijkste 1%, maar kijkt achter de glanzende gevels van het grote geld. Marije Meerman reist langs een bonte stoet van traders, shortsellers en valutagoeroes, door een onvoorspelbare en veelal ondoorzichtige wereld waar rendement lonkt. Een wereld met de reputatie dat je er slapend rijk kunt worden en werkend arm blijft.

Hoe ontstaat financiële markt?
Deze eerste aflevering gaat over het ontstaan van een financiële markt. Planet Finance is voor de meesten een complexe, invloedrijke wereld die alleen zichtbaar wordt wanneer zich op de financiële markten crashes voordoen. Beurskoersen schoten op Planet Finance tijdens de COVID-pandemie al snel weer omhoog, terwijl de bewoners van planeet aarde de scherven nog bij elkaar aan het vegen waren. Het contrast kon bijna niet groter. Maar hoe ontstaat zo'n markt?

Planet Finance is vanaf maandag 16 januari wekelijks te zien om 22.15 uur op NPO 2 en te streamen via NPO Plus. Je kunt alle afleveringen van Planet Finance terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's