Recensie: Fijn Weekend brengt bizarre familietraditie onder de Franse zon

Recensie: Fijn Weekend brengt bizarre familietraditie onder de Franse zon
Komedie en drama met Steef de Bot, Lisa Zweerman en Kay Greidanus

Film :

Vanaf 19 januari is de film Fijn Weekend te zien in de Nederlandse bioscopen. Het moet toch een droom van elke filmmaker zijn: een komische dramafilm maken met acteurs die in het echte leven ook al hechte vrienden zijn. Dat doet Jon Karthaus nu. Lees hier de filmrecensie van Fijn Weekend.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ollie, we missen je man!
In deze film komt een stel vrienden bijeen om een overleden kameraad te eren. Maar als de weduwe haar nieuwe partner ook meeneemt naar de herdenking, leidt dit tot spanningen die de onderlinge relaties op scherp zetten.

Acteur Kay Greidanus, Sarah Chronis en Aus Greidanus sr. in de film 'Fijn Weekend'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 63% | IMDb ★ 5,4

Je krijgt zin in de zomer als je de Franse Bourgognestreek als decor van deze feelgood film ziet, die uiteindelijk wel zwaar op drama blijkt de leunen. Met name Carolien Karthaus-Spoor en Kay Greidanus vallen positief op, en ook deze film heeft weer een mooie en ontroerende rol voor Aus Greidanus sr. in huis, wat van deze film een feestje maakt. De chemie van de vriendengroep is voelbaar en weet de boel heel soms naar een hoger level de stuwen. Een uitblinker is Fijn Weekend helaas niet. Bovendien laat de trailer al een hoop zien, wat absoluut niet nodig had geweest. Zo zien we het complete extravagante spelletjesweekend, wat veel leuke momenten uit de doeken doet. Eeuwig zonde natuurlijk. Voor de helft geslaagd, maar blijft toch niet hangen. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Sarah Chronis (Nieuwe Buren) zien we Carolien Karthaus-Spoor (Zwarte Tulp), Lisa Zweerman, Jon Karthaus (Costa!!), Steef de Bot (Ares), Kay Greidanus (Riphagen) en Aus Greidanus sr. in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jon Karthaus (Bon Bini Holland 2).

Vanaf 19 januari 2023 is de film Fijn Weekend te zien in de bioscopen. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's